Osallistuin äsken elämäni ensimmäiseen triathlon ”rykäisyyn” Kuusjärvellä. Kyseessä on Helsinki Triathlonin tiistainen kesätreeni.

Olen aivan täpinöissä. Mahtava kokemus! Triathlon kuullostaa ihan hullulta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Se on vain yksi monipuolinen kuntoilumuoto muiden joukossa.

Rykäisymatka oli niin sanotusti siedettävä: 750 m uinti, 20 km pyöräily ja 5,5 km juoksu. Aikaa matkaan meni vaihtoineen 1.16,20. Uintiin kului 15,20, pyöräilyyn 36,30 ja juoksuun 23,20. Vettä tuli kuin aisaa, mutta ei se menoa haitannut.

Tomppa Ahlholm, Antti Hagqvist, Heikki Ruso ja Henrik Ruso kannustivat matkan varrella.

Uinti oli ihan hurja kokemus. ”Koutsini” Heikki Ruso oli monta kertaa varoittanut, että 200 m kohdalla iskee paniikki jos aloittaa liian lujaa. Enpähän uskonut, ja iskihän se.

On ihmeellistä uida kun ei näe mitään. Välillä oli pakko ihan uida vaan sammakkoa ja jopa köllötellä selällä. Lopussa pääsin kuitenkin kiinni rytmistä. Seuraavaksi pitää varmaan mennä Krista Tenhusen ja Heikki Ruson kanssa järveen treenaamaan.

Pyöräily meni jo sitten paljon paremmin, vaikka satoi. Juoksukin tuntui kulkevan.

Namibian pääministeri Nahas Angula vieraana Merikasarmilla 

Muutoin päivä meni rauhallisemmin. Aamulla pidin puheenvuoron kriisinhallinnasta. Pistämme puheenvuoron kirjoitetun version julkaistujen joukkoon jahka sen jostain löydämme.

Puheenvuoron jälkeen ehdin palaveerata tiimin kanssa. Viime aikoina on ollut sen verran tiukkaa, että on aina kiva välillä hengähtää ja kiittää kaikkia niitä, jotka pitävät minua pystyssä. Kiitos Kata, Minna, Tiina, Tanja, Mikko, Juha ja Jori! Olette tähtiä!

Päivän mittaan tapasin myös Namibian pääministerin Nahas Angulan ja Intian varaulkoministerin Anand Sharman. Mielenkiintoiset keskustelut. Oppii aina näkemään asioita eri näkökulmasta.

Kättelemässä Intian varaulkoministeri Anand Sharmania

Isännöin Alankomaiden suurlähettilään Robert Engelsin jäähyväislounasta. Robert on ollut Suomessa neljä vuotta ja lähtee nyt Dubliniin. Hän yksi ulkomaisen diplomaattikuntamme helmiä. Erittäin aktiivinen ammattilainen, joka paneutui tarmolla työhönsä. Niin tarmolla, että hänen vaimonsa ja poikansa jäävät vielä vuodeksi Suomeen jatkamaan koulunkäyntiä.

Tänään alkoi myös valmistautuminen torstain ja perjantain Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Lähes koko huominen päivä menee valmisteluihin.

Ajattelin, että torstaina voisin päivittää blogia muutamaan otteeseen ja sitä kautta lähettää kaikille blogin lukijoille ajankohtaista tietoa huippukokouksen tunnelmista. Kokeillaan miten se toimii.

Comment

required