Viime viikkojen aikana blogikeskustelu on vilkastunut entisestään. Hieno homma! Kiitokset kommentoijille!

Vilkastuminen ei kuitenkaan saa mielestäni johtaa yhteisen keskustelumme laadun heikkenemiseen. Muutamissa kommenteissa olen havainnut enemmän solvausta kuin analyysiä. Sitä olemme mielestäni yrittäneet välttää näillä sivuilla.

Olen saanut myös paljon yksityistä palautetta sivujen keskustelun laadusta. Monissa kommenteissa on myös tehty ehdotuksia.

Aiemmin olen ollut niin sanotusti liberaalilla julkaisulinjalla. Olen julkaissut 99,9% kommenteista. Aion jatkaa liberaalilla linjalla, mutta toivoisin kaikilta keskustelijoilta reilua peliä. Tätä taustaa vasten ehdotan seuraavaa:

1. Vastaisuudessa julkaisen vain kommentteja, jotka kirjoitetaan reilusti omalla nimellä. Avoimeen keskusteluun kuuluu myös, että ei kirjoiteta nimimerkin takaa.

2. Vastaisuudessa en julkaise kommentteja, joiden tavoitteena on vain tölväistä tai solvata toista. Kritiikkiä saa ja pitääkin esittää, mutta tölväisyt voidaan jättää muille sivustoille.

3. Omalta osaltani yritän osallistua keskusteluun aiempaa aktiivisemmin. Yritän myös parhaani mukaan tehdä keskustelua virittäviä blogiavauksia.

Toivottavasti tämä etenemistapa tyydyttää kaikkia keskustelijoita?

Aion myös julkaista ensimmäisen ulkoministerivuoden blogimerkinnät kirjana. Kirjaan valitsen myös otteita blogimme keskustelusta vuoden varrelta (pyydän tähän tietenkin kommentoijien luvan). Eli jatkakaamme laadukasta ulkopoliittista keskustelua omalla nimellä, ja analyyttisesti. 

Omalta osaltani yritän osallistua keskusteluun aiempaa aktiivisemmin. Yritän myös parhaani mukaan tehdä keskustelua virittäviä blogiavauksia.

Comment

required