Takaisin Brysselissä. Kroatian matka oli loistava. Todellinen perheloma. Jopa hääpäivänämme illastimme yhdessä Emilien ja Oliverin kanssa…

Olen ollut 9 päivää ilman nettiä! Kroatiassa halusin olla ilman tietokonetta. Kotona tietokone on rikki. Kävin töissä ja sielläkin on menossa joku järjestelmän uudistus.

Vieroitusoireita. Yhtäkkiä huomaan miten riippuvainen olen netistä. Uutisfriikin elämä ilman nettiä ei ole helppoa.

Kävin tänään tiedotustilaisuudessa, jossa Barroso paljasti tulevan komissionsa salkut. Barroso korosti puheenvuorossaan uuden komission tiimihenkeä. Esitys oli vakuuttava. Hänessä on johtaja-ainesta.

Kokonaisuudessaan salkkujako on tasapainoinen. Isot, pienet, uudet ja vanhat saivat kaikki hyviä paikkoja.

Olli Rehn sai vastuulleen laajentumisen. Se on ilman muuta poliittisesti raskas salkku. Olen iloinen Ollin puolesta. Loistava saavutus.

Lehdistötilaisuuden jälkeisissä käytäväpuheissa Ollin salkkua pidettiin nimitysten suurimpana yllätyksenä. Se oli todellakin myönteinen yllätys.

Kun salkkuspekulaatioissa puhuttiin ministerikokemuksen puutteesta, niin unohdettiin, että Ollilla on vahva kokemus komissiosta ja Euroopan parlamentista. Tämä painoi varmasti Barroson vaakakupissa.

Ensi viikolla työt alkavat taas. Olen Helsingissä luennoimassa maanantaina ja tiistaina. Loppuviikosta työstän Antti Satulin muistokirjaa.

Comment

required