Nyt on syyskauden työkalenteri valmis: kaksi mietintöä (instituutioiden ja konventin rahankäyttö), kaksi lausuntoa (vitamiinit ja terveysvaatimukset) sekä yksi varjoraportti (vakuutus). En olisi ikinä uskonut, että saisin näin paljon hommia heti kättelyssä. Varsinkin budjetinvalvonnasta tuli odotettua mielenkiintoisempi.

Budjetinvalvontavaliokunnassa jaettiin aamulla tehtävät. Sain vastuudelleni komission hallintouudistukset. Veikkaan, että tästä syntyy paljonkin keskustelua seuraavan 2,5 vuoden aikana. Raportti konventin rahainkäytöstä tulee myös olemaan mielenkiintoinen. Konventin budjetti oli loppujenlopuksi aika pieni, noin neljä miljoona euroa. Toivotaan, että se käytettiin oikein.

Iltapäivällä pidin palaverin Petun, Antti Timosen (Piitun avustaja) ja Olivier Dreuten (EPP-virkamies) kanssa. Keskustelimme aiheista, joista raportoin sisämarkkinavaliokunnassa. Aikataulu on nyt selvä. Puhun siitä tarkemmin ensi tiistain valiokunnassa.

Kello tikittää. On jo myöhä. Pitää vielä pakata. Lähden huomenna aamulla Suomeen. Torstain vietän Helsingissä erinäisissä palavereissa. Käyn myös luennoimassa Munkkiniemen Rotareille. Perjantai-aamuna lähden Ouluun osana meppikiertuetta.

Comment

required