Tänään oli mukavan leppoisa päivä. Taisi olla ulkoministerikauden tyhjin kalenteripäivä. Piti oikein nauttia. Kävimme läpi ensi vuoden matkakalenteria, luin muistioita ja hoidin arkisia askareita.

Päivä pidettiin tarkoituksella tyhjänä. Viime viikolla ei ollut yhtään vapaata iltaa. Lauantai-iltakin oli kiinni. Takana oli myös rankka viiden viikon reissujakso. Oli mukava kohotella tiimihenkeä palaverissa ja lounaalla.

Iltapäivällä keskustelin EU:n uuden ulkoministerin Catherine Ashtonin kanssa. Ensimmäinen niin sanottu tutustumispuhelu.

Ensivaikutelma on erittäin myönteinen. Onnittelujen jälkeen kävimme läpi lähiviikkoja ja tulevia tehtäviä. Yritämme tavata kasvokkain mahdollisimman pian.

Viime viikosta unohdin kertoa, että kävin perjantaina Kuopiossa siviilikriisinhallintakeskuksessa ja Kokoomuksen seminaarissa.

Siviilikriisinhallintakeskus tekee erinomaista työtä kouluttamalla suomalaisia ja kansainvälisiä alan osaajia poliiseista asianajajiin. Kokoomuksen seminaarissa oli paljon väkeä ja hyvä meininki. 

Annoin myös haastattelun Savon Sanomille. Se ilmestyi eilen. Tavoitteena oli antaa katsaus EU:n ulkopolitiikasta nimitysten jälkeen.

Comment

required