Tänään oli perinteinen perjantai. Valmistauduin päivään lukemalla asiakirjat eilen illalla…ja asiakirjoja piisasi. Laskin jossain vaiheessa, että pöydällä oli 25 erilaista asiaa, kaikkea Moldovasta Lähi-itään ja Suomen kriisinhallinnasta ydinsulkusopimuksiin.

Perjantait noudattavat usein samaa kaavaa. Aamu alkaa EU-ministerivaliokunnalla, jossa käymme hallituksen piirissä läpi keskeiset EU-asiat ja tulevat neuvoston kokoukset. Mielestäni kokoukset ovat erinomaisia keskustelutuokioita.

Ministerivaliokunnasta siirryn suoraan Tasavallan Presidentin linnaan, jossa keskustelemme ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä. Erinomaisia sessioita, jossa käymme läpi maailmanpolitiikkaa todella laajalla skaalalla.

Tämän ”TP-UMI”-tapaamisen jälkeen on vuorossa Tasavallan Presidentin esittely. Muodollinen tilaisuus, jossa nuijimme läpi päätöksiä.

Tätä tilaisuutta seuraa Presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta, kavereiden kesken UTVA. Siellä käsittelemme presidentin kanssa yksittäisiä asioita kuten esimerkiksi selontekoja tai vaikkapa kriisinhallinta katsauksia, kuten tänään teimme.

UTVAsta siirryn normaalisti eduskuntaan, jossa olen sekä ulkoasian- että suuren valiokunnan kuultavana. Tänään aiheina EU-selonteko sekä ensi viikon ulkoministerikokous.

Tänään oli erityisen mukavaa liikkua Helsingin keväisessä auringonpaisteessa. Voi lähteä hyvällä mielellä katsomaan Tina Turneria.

Comment

required