Istun Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Perjantaina riittää liikennettä. Väkeä on kuhisemalla.

Takana on onnistunut meppikiertuepäivä Jyväskylässä. Aamu alkoi Palokan lukiossa: erinomainen n 50 hengen porukka. Sieltä jatkoin Cygnaeuksen lukioon, jossa kävimme vikkaan EU-keskustelun yli kahdensadan hengen täpötäydessä auditoriossa. Mahtava jengi!

Suurkiitos jälleen Antti Vesalalle erinomaisista järjestelyistä.

Cygnaeuksen lukiolla.

Puoliltapäivin olin mukana avaamassa Keski-Suomen Kokoomuksen uutta korvakahvilaa.

Avaus onnistui hyvin. Paikalla oli paljon porukkaa. Toiminnanjohtaja O-P Niskanen oli taas mobilisoinut hyvin jengiä.

Kahvilassa oli hyvä ilmapiiri. Mielestäni ehdokasasettelu on onnistunut. Kokoomuksen kolmetoista ehdokasta löytyvät osoitteesta www.keski-suomen.kokoomus.net.

Tunnen Henna Virkkusen ja Jaakko Selinin entisestään. Loistotyyppejä molemmat. Veikkaan, että Kokoomus saa kaksi ehdokasta läpi.

Keskisuomalainen ja paikallinen Yle kävivät haastattelemassa. Heitin ilmaan ajatuspallon: Keskusta ja Kokoomus pitäisi yhdistää pitkällä aikavälillä. Ei mikään uusi ajatus, onhan sitä ennenkin viljelty.

Tarkemmat perustelut löytyvät huomisen Keskisuomalaisen sivuilta. Peruslähtökohta on, että suomalaisten enemmistö on keskusta-oikeistolainen. Haluaisin itse lisätä tuohon vielä, että liberaali keskusta-oikeistolainen. Eli uskotaan markkinatalouteen, joka pohjautuu sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Silti Suomea on viime vuosikymmeninä johtanut sosiaalidemokraattinen puolue ja ay-liike, hyvässä ja pahassa.

Myönnän, että avaus on ikäänkuin oman EU-sektorini ulkopuolelta, mutta ehkä se heijastaa pitkälti Euroopan parlamentin asetelmaa. Eli täysistuntosalin vasemmalla ja oikealla puolella on eroja, ihan samalla tavalla kuin suomessakin. Euroopan parlamentin liberaaliryhmä puhaltaa usein yhteen hiileen konservatiiviryhmän kanssa. Luonnollinen allianssi.

Viikonlopusta tulee rauhallinen. Sitä vietetään lasten harrastusten parissa. Kirjoitin eilen helmikuun Blue Wings -kolumnin työn ja perhe-elämän yhdistämisestä. Pitää toimia, kuten saarnaa.

 

Comment

required