Autossa matkalla Strasbourgista Brysseliin. Täysistuntoviikko on takana päin.

Viikolla äänestettiin monesta mielenkiintoisesta asiasta, mm. Europassista, maatalouspolitiikasta, Kroatiasta, Bulgariasta, Romaniasta, EU-Venäjä huippukokouksesta, elintarvikkeista, turvapaikkapolitiikasta ja huumausainestrategiasta. Lisäksi hyväksyttiin tietenkin mietintö Turkista ja ensi vuoden budjetti.

Europassissa on kyse eräänlaisesta EU-tason tutkinto- ja pätevyysvaatimuksesta. Siihen kuuluu viisi asiakirjaa – cv, Mobility-passi, korkeakoulu- ja ammattitodistuksen liite sekä kielisalkku. Passia voi ensi vuoden alusta käyttää työnhaussa.

Yksi hymähdyksiä herättäneitä äänestyksiä liittyi direktiiviin unionin ”sisäiseen kauppaan tarkoitetun nautaeläinten siemennesteen” varastoinnista. Hienoa, että nautaeläinten lisääntymiseen kiinnitetään huomiota…

Turvapaikkapolitiikassa äänestin pitkälti liberaaliryhmän mukana. Vastustan muun muassa nk. turvapaikkaleirejä.

Ensi vuoden budjetti meni läpi ilman suurempia ongelmia. EU:n kokonaisbudjetti on ensi vuonna noin 106 miljardia euroa, eli budjetti kasvoi noin 6 prosenttia. Se on suhteellisen vähän, kun huomioidaan unionin laajentuminen kymmeneen uuteen maahan. Suomen valtion budjetti on noin 35 miljardia euroa.

Huomenna lennän Suomeen, jossa odottaa pari haastattelua ja muutama tapaaminen.

Comment

required