Oli mielenkiintoista käydä läpi viikonlopun kansainvälisiä lehtiä. Huippari oli vahvasti esillä. Kilpailukyky, energia ja palveludirektiivi mainittiin lähes kaikissa jutuissa.

Useissa jutuissa todettiin, että päämiehet sitoutuvat noudattamaan parlamentin kompromissia palveludirektiivissä. Oli lopputuloksesta mitä mieltä tahansa, niin se on jälleen osoitus parlamentin vallasta lainsäätäjänä…hyvässä ja pahassa.

Yksi aihe nousi kuitenkin lehdissä ylitse muiden: Chiracin kieliprotesti. Kyllähän se vähän hassulta tuntui.

Vitsailin Suzannelle, että voisimme ehkä kutsua Chiracin meille kotiin englanninkielikurssille. Päätimme jättää kutsun lähettämättä, koska edelliseen ei tullut vastausta…

Mielestäni koko ulosmarssi oli niin hupaisa, että kirjoitan tulkkauksesta kolumnin huomenna viikolla. Chiracin protesti on hyvä aasinsilta esimerkiksi tulkkauskustannuksiin ja monikielisyyteen. 


Chattituokio Posion lukion ja ylä-asteen kanssa. Meppiä grillattiin.

Meillä on menossa ryhmäviikko. Tänään kävin eri työryhmissä napsimassa puheenvuoroja ensi viikon täysistuntoon. Sinne on tulossa tukku mielenkiintoisia aiheita WTO:n Dohakierroksesta asiakirjajulkisuuteen.

Päivän mittaan osallistuin myös chattiin Posion lukion ja ylä-asteen kanssa. Kysymyksiä tuli liukuhihnalta. Yritin vastata kaikkiin, mutta en tainnut ehtiä.

Tapasin myös suomalaisia ”harjoittelijoita” komissiosta. Mukava porukka. Juttelimme työstä komissiossa ja Brysselistä ylipäätään. Innostun aina, kun tapaan nuoria, jotka ovat innostuneita EU:sta.


Tuokio suomalaisten komissioharjoittelijoiden kanssa. Takana Suvi Tuhkanen, Sanna Nikkanen. Alarivi vas: Pauliina Laine, Une Tyynila, Katriina Kuusniemi ja Anni Haataja.

Comment

required