Menossa on ryhmäviikko. Valmistelemme ensi viikon täysistuntoa Strasbourgissa. Omalta osaltani putkessa on kaksi projektia: Itämeri-strategia ja EU:n integraatiokyky. Näistä ensimmäinen on täysistunnon asialistalla ensi viikolla.

Aamu alkoin vierailijaryhmän kanssa. Juttelimme pari tuntia EU:sta ja Euroopan parlamentista. Vauhdikas keskustelu.

Parlamenttisession jälkeen ryhmä suuntasi komissioon ja Natoon. Hyvin oli kuuleman mukaan mennyt.

Minä suuntasin Pariisiin. Sitä tahtoo unohtaa, miten lähellä Pariisi onkaan. Thalys-pikajunalla matka taittui runsaassa tunnissa. Moottoritiellä köröttelevät autot eivät pysyneet perässä.

Sain kunnian olla arvovaltaisen toimittajajoukon lounasvieraana. Paikalla oli myös MTV3:n Helena Petäistö, joka on EuroPress -klubin suomalainen jäsen. Olin saanut Helenalta tärkeätä taustatietoa ryhmästä. 

Aiheena oli EU:n tulevaisuus, perustuslaki ja laajentuminen. Puhuimme erityisen paljon Turkista, joka on tämän viikon ajankohtaisin aihe. Puhuimme myös integraatiokykyraportistani.

Tilaisuus oli niin sanotusti ”off the record”, vaikka kynät sauhusivat. Tämäntyyppiset tilaisuudet ovat erittäin hyödyllisiä. Pääsee aivan eri tavalla kiinni ranskalaiseen keskusteluun.

On myös hienoa päästä esittelemään vähän suomalaista näkökulmaa. Mielenkiintoa tuntuu riittävän.

Pitäisi vielä jaksaa kirjoittaa Ilta-Sanomat kolumni. Deadline on huomenna. Ajattelin kirjoittaa Itämerestä, mutta taidan jättää kirjoittamisen huomiseen.

 

Comment

required