Parlamentin käytävillä neuvotellaan kuumeisesti kemikaaliasetuksesta. Kompromisseja sinkoilee vasemmalta ja oikealta.

Peruskompromissi, josta suurimmat ryhmät sopivat viime viikolla on ainakin toistaiseksi kasassa. Huomisesta äänestyksestä tulee kuitenkin ennätyspitkä. Viimeisimmän tiedon mukaan äänestyskohtia on 1068!

Lähdemme brittimeppi Terry Wynnin kanssa hotellilta aamuisin klo. 7.30.

Tänään äänestettiin kolmesta tärkeästä asiasta: lentoyhtiöiden mustasta listasta, pohjoisen ulottuvuuden tulevaisuudesta ja ilmastonmuutoksen torjumisesta.

Komissio laatii luettelon lentoyhtiöistä, jotka eivät täytä turvallisuusvaatimuksia. Kun lentoyhtiö pistetään mustalle listalle, niin se ei saa laskeutua mihinkään EU-maahan. Matkustajan asemaa vahvistetaan. Matkustajalle on aina ilmoitettava lennosta vastaavaan lentoyhtiön nimi.

Hyväksyimme myös päätöslauselman pohjoisen ulottuvuuden tulevaisuudesta – 634 puolesta, 17 vastaan ja 18 tyhjää. Päätöslauselmassa kehotetaan lisäämään pohjoisen ulottuvuuden näkyvyyttä ja rahoitusta. Asiakirjassa mainitaan nyt myös ensimmäisen kerran Itämeristrategia osana pohjoista ulottuvuutta.

Äänestys ilmastonmuutoksesta oli mielenkiintoinen. Kunnianhimoista ei ainakaan ollut puutetta. Ehdotimme päästövähennystavoitteeksi 60-80 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Vuoteen 2020 mennessä pitäisi vähentää päästöjä 30 prosenttia. Jaloja tavoitteita, joiden realismista en ole ihan varma.

Kemikaaliasetuksesta lobataan erilaisin keinoin. Kuvassa kaksi marsipaanihiirtä ja saippua.

Comment

required