Tiivistahtinen matkaviikko käynnistyi tiistaina Roomasta. Pääministerien Katainen ja Monti tapaaminen oli kahden eurooppalaisen kohtaaminen – oli ilo kuulla, miten Italia on taas täysillä mukana tekemässä eurooppalaista politiikkaa. Yhteinen huoli Euroopan kasvun eväistä ja kilpailukyvystä nousi keskustelun kärjeksi. Italia on jo vahvasti toteuttamassa pitkäntähtäimen uudistuksia ja toivoa sopii, että samaa rohkeutta ja päättäväisyyttä löytyy muiltakin.
Eurooppaministerikollegani Enzo Moavero Milanesin kanssa jatkoimme pääministeriemme avaamaa keskustelua kasvun vauhdittamisesta. Sisämarkkinoiden kehittämisestä kävimme perusteellisen keskustelun. Erityisesti lämmitti, ettei Suomen tarvinnut tällä kertaa nostaa esiin digitaalisten markkinoiden merkitystä, vaan Italia ehti ensin! Hyvä juttu, että jo usemman vuoden Suomen johdolla ”rummutetusta” teemasta innostutaan myös Euroopan toisella laidalla.
Lounaskeskustelu italialaisten yritysedustajien kanssa oli mukavan inspiroiva ja rento. Suurlähettiläs Tuomi-Nikula oli koonnut erinomaisen otoksen paikallisia yritysjohtajia, joilla on aktiivinen liiketoimintayhteys Suomeen. Keskustelut suomalais-italialaisesta bisneksestä voisi kiteyttää toteamukseen, että suomalaiset tarjoavat kovan ytimen ja teknisen osaamisen, johon italialaiset lisäävät eteläeurooppalaisen tyylin ja markkinointitaidot. Näin syntyy hienoja menestystarinoita!

Comment

required