Blogimerkintä parin päivän viiveellä. Perjantaina oli kiertuepäivä. Vietin sen Oulussa.

Tiimi oli rakentanut hienon, tiiviin päivän. Aikainen aamulento, jonka jälkeen Kokoomuksen kahvitilaisuus Stockmannilla. Mukavasti porukkaa, hyviä kysymyksiä ja paljon ehdokas kuvia. Päälle Ylen ja Kalevan haastattelut.

Sen jälkeen luennoin Maaseutuparlamentille. Aiheena muuttuva maailma. Hieno tilaisuus, jossa arviolta parisensataa kuulijaa. Luennon jälkeen lounas Oulun yliopiston rehtorin ja Oulun kaupunginjohtajan kanssa. Hyödyllistä ja mielenkiintoista informaatiota.

Lounaan jälkeen sain kunnian luennoida Arktisista asioista yliopistolla. Kuulijoita arviolta 300. Tilaisuus alkoi Oulun Norssin oppilaiden mahtavalla rap-esityksellä. Right on bro! Luennolla esitin kymmenen teesiä Arktisesta politiikasta. Herätyksenhän teemaan sain vasta huhtikuussa 2009, Tromsan Arktisen neuvoston kokouksessa.

Päivän urakka päättyi Pohjois-Suomen opettajapäivillä. Jälleen ilo ja kunnia saada puhua ihmisille, joilla on Aristoteleksenkin mukaan yksi maailman jaloimmista ammateista – nuorten opettaminen. Kerroin omista koulukokemuksista ja kansainvälisen politiikan murroksesta. Se päivä oli siinä. 

Viikonlopun vietimme kaveriperheen kanssa Vierumäellä. Se olikin sitten viimeinen vapaa viikonloppu ennen vaaleja. Näillä mennään. Ensi viikko onkin sitten yhtä matkustamista Brysselin ja Etiopian akselilla.

NorthChallenge-seminaari Oulun yliopistolla.

Pohjois-Suomen opettajainpäivillä.

Comment

required