Mahtavaa! Toomas Henrik Ilves valittiin äsken Viron presidentiksi. Hän voitti tiukassa valitsijamieskamppailussa Arnold Rüütelin äänin 174-162. Jossitteluille ei jäänyt sijaa.

Tunnen Toomaksen hyvin. Hän on loistotyyppi. Olemme tehneet paljon hommia yhdessä Euroopan parlamentissa. Meitä yhdistää muun muassa jenkkitausta.

Ilves oli sen työryhmän puheenjohtaja, joka valmisteli Itämeristrategian. Kirjoitan parhaillaan ulkoasiainvaliokunnassa raporttia Itämeristrategiasta. Ilves on kuvioissa varjoraportöörinä. Eli hän on vastuussa sosialistiryhmän kannasta. Tai pikemminkin oli. Veikkaan, että Viron presidentti ei voi pahemmin enää varjoilla. Itämeristrategia tulee varmaan saamaan sopivasti tukea Virolta seuraavien viikkojen aikana.

Toomas istuu sosialistiryhmässä. Sinänsä vähän hassua, koska hän on puhdasoppinen markkinaliberalisti.

Muistan vielä palveludirektiiviäänestyksen. Kun olin äänestänyt sosialistien ja konservatiivien kompromissin puolesta, niin sain Toomakselta tekstarin: ”Come on Alex, you just voted with the commies…”. Äänestit juuri kommareiden kanssa. Toomaksella on pilke silmäkulmassa. Hän taisi äänestää kompromissia vastaan.

Ilvekseen voi tutusta osoitteessa www.thilves.ee. Kuvagalleriasta voi noteerata, että Ari Vatanen ja Riitta Myller vierailivat taannoin Ilveksen maatilalla.

Comment

required