Avustajani Lauri Tierala valittiin tänään Eurooppalaisen Suomen (European Movement) toiminnanjohtajaksi. Aivan mahtava homma! Oikea henkilö, oikeaan aikaan. Nyt jos koskaan tarvitaan asiantuntevaa EU-keskustelua.

Ei hassumpi yhteensattuma, että tänään oli Laurin viimeinen työpäivä meikäläisen toimistossa. Seuraavat kaksi kuukautta hän kirjoittaa Verkkouutisiin ja vuoden vaihteessa hän aloittaa Eurooppalaisella Suomella.

Lauri on juuri sellainen henkilö, jota ei haluaisi päästää menemään, mutta kun heti alusta tietää, että ”tätä kaveria odottaa isommat haasteet”. Pitää vain olla onnellinen, että hän jaksoi meikäläisen kanssa näinkin kauan.

Viimeiset kaksi vuotta Laurin kanssa ovat olleet hienoa aikaa. Hän on oikeastaan pistänyt meidän toimiston pystyyn: substanssivastuut, rutiinit, strategiat ja toimintaperiaatteet. On helppo olla esimies, kun tietää, että homma pelaa.

Lauri on ollut vastuussa monesta, ei vähintään siitä, että minäkin pysyn pystyssä, enkä lataa ihan kaikkea lonkalta. Monet avaukset ja ideat ovat syntyneet Laurin kanssa ideoidessa.

Millainen Lauri on sitten henkilönä? Kaikki superlatiivit likoon ja vähän lisää.

Lauri on ensisijaisesti hieno ihminen: lämmin, kiltti ja huomaavainen. Hän on loistava ystävä, aviomies (siis tätä olen kyllä vain seurannut sivusta…), isoveli ja esikoinen. Ihminen johon voi luottaa.

Tähän kun lisää, että hän on äärimmäisen fiksu, analyyttinen ja nopea, niin ymmärtää miksi jään kaipaamaan Lauria. Ennen kaikkea jään kaipaamaan hyvää ystävää.

Ei voi muuta toivottaa Laurille ja hänen vaimollensa Teklalle onnea, menestystä, energiaa uusiin haasteisiin. Ja Laurin hienolle perheelle paljon hyviä hetkiä yhdessä siellä Suomen päässä.

Olen niin pirun ylpeä Laurista, että taidan tästä mennä alakertaan avaamaan skumppapullon. Suomi ja Eurooppa on tänään parempi paikka.

 

 

Comment

required