Joku viisas on todennut, että ”olet mitä luet”. Tässä ammatissa tuntee itsensä usein direktiiviksi, taustamuistioksi, sähköpostiksi tai lehtiartikkeliksi. Tällä viikolla olen ollut poikkeuksellisesti Dan Brown.

En voi sanoa, että minulla olisi varsinainen jännärifetissi, mutta kyllä niitä tulee aina välillä ahmittua. Ilkka Remes on ilman muuta suosikkini. Ulkomaalaisista jännärikirjaiijoista olen viime aikoina tarttunut Dan Browniin.

Luin ensin The Da Vinci Code -teoksen. Sen jälkeen vuorossa oli Deception Point ja nyt on menossa Angels and Demons. Ensimmäisessä kirjassa viehättivät kirjoitustyyli ja tarina. Symboliikka ja uskonto olivat pääosassa. Toisessa kirjassa taas viehättivät tiede ja politiikka. Viimeisimmässä yhdistyy taas uskonto ja tiede. Omalla tavallaan kirjan tekee ajankohtaiseksi myös se, että siinä Vatikaaniin kokoontuu 165 kardinaalia päättämään seuraavasta paavista…Pitääpä vielä lukea Digital Fortress, niin saan sarjan täyteen.

Istun koneessa matkalla Brysselistä Helsinkiin, josta jatkan lyhyen nettipalaverin jälkeen Imatralle. Pitäisi varmaan lukea työpapereita, mutta en malta jättää kirjaa kesken.

Comment

required