Tätä nyt ei varmaan pitäisi ääneen sanoa, mutta minua ärsyttävät nämä lentokenttien nykyiset nestesäännöt aivan suunnattomasti.

En suhtaudu lentoturvallisuuteen kevyesti, mutta välillä kyllä tuntuu siltä, että komission elokuussa vuonna 2006 tekemä hätäpäätös meni niin sanotusti ”överiksi” (asetus 1546/2006).

Tällaisena tavallisena matkustajana tuntuu aika kohtuuttomalta, että kaikki yli 100 ml nestesäiliöt poistetaan turvatarkastuksessa. Tarkastuksen jälkeen saa sitten ostella ihan mitä nesteitä vain.

Lentokenttien turvatarkastusjonot ovat venyneet sietämättömiksi. Heathrow on ylivoimaisesti pahin. Kannattaa varata muutama tunti ihan vain terminaalivaihtoon.

Kaiken kukkuraksi lentokenttien toimintatavat poikkeavat toisistaan. Ei aina tiedä mitä saa tuoda mukanaan ja mitä ei.

Kaikkeenhan tietenkin tottuu. Omalta osaltani kärrään nykyään käsimatkatavaroissani läpinäkyvää pussia, jossa kaikki nesteet on säilötty alle 100 ml litran pulloihin tai tuubeihin.

Ensi viikolla käsittelemme täysistunnossa julkilausumaa, jossa Euroopan parlamentti nyt toistamiseen ehdottaa, että näitä nestesääntöjä pitäisi muuttaa. Päätös ei ole parlamentin käsissä, vaan sen tekee komissio.

Mitä bloginlukijat ovat mieltä nestesäännöistä? Millaisia kokemuksia teillä on ollut?

Leigh Garner, harjoittelijavahvistuksemme Yhdysvalloista, aloitti tänään toimistolla.

Annoin CNN:lle haastattelun HVK:sta.

 

Comment

required