Tasan kolme viikkoa vaalipäivään ja 10 päivää ennakkoäänestykseen. Tänään oli kaksi vaalitapahtumaa. Perhe oli ensimmäistä kertaa mukana. Aamulla kävimme Tapiolan torilla. Ilma ei oikein suosinut, mutta kahdeksan hengen iskujoukkomme tsemppasi taas loistavasti. Emilie oli mukana Tapiolassa. Myös Karin, Nixu, Thomas, Sebastian ja isä kävivät kääntymässä.

Tapiolan jälkeen poimimme Suzannen ja Oliverin matkaan ja suuntasimme Naisten Kympille. Aurinko paistoi. Susanna Ikonen oli kerännyt meille hienon juoksutiimin, jossa olivat Susannan lisäksi Tiina Satuli, Tiina Väärämäki, Erja Kaikkonen, Anja Eerola, Mia Silfver, Maarit Kurunsaari ja Kati Rajala.

Meillä oli mukana myös kokonainen armeija muita tiimiläisiä: Pirjo Kotiranta, Tuula, Saara, Niko Wirgentius, Henrik Ruso, Tarja Tolonen, Johannes Toepfer, Heini Tiihonen, Aleksi Tiira, Tarja Brandes, Henkka Satuli, Jatta Satuli, Kai Mykkänen ja Lauri Tierala.

Kirsi johti joukkoa täyttämällä monta sataa helium palloa, joita jaoimme juoksijoille mehun kera pari kilometriä ennen maalia. Löysimme todella otollisen jakopaikan vähän Linnanmäen alamäen jälkeen, siitä sillan alta Vauhtitieltä. Vauhtia riitti kaikilla. Jaettiin sen kun kerittiin.

Iltapäivällä pidimme vapaata, katsoimme formulaa ja löhöilimme. Suzanne, Emilie ja Oliver lähtevät ikävä kyllä huomenna takaisin Brysseliin. Itse suuntaan Ouluun, jossa meillä on ensimmäinen ”Tohtoripaneeli”, eli Lehtinen-Rusi-Stubb. Iltapäiväksi palaan Helsinkiin, jossa pidän kaksi luentoa ja käyn vielä illalla Benin 50-vuotissynttäreillä.

Nyt tuntuu todellakin siltä, että loppusuora häämöttää. Energiaa riittää vaikka muille jakaa. Fiilis on hyvä. Toivottavasti viimeisten viikkojen vaalikeskustelu pysyy asiallisena, eikä mene liiallisen populismin puolelle.

Comment

required