Terveisiä Moskovan lentoasemalta. Olen matkalla Brysseliin viettämään viikonloppua. Takana suorastaan loistava päivä.

Aamulla tapasin Venäjän ihmisoikeusasiamiehen Vladimir Lukinin. Keskustelimme muun muassa Venäjän vaaleista.

 

Lukinin kanssa suurlähetystössä.

Rossisjkaja Gazeta-sanomalehden haastattelun jälkeen tapasin meidän Moskovan suurlähetystön väkeä. Kävin myös viisumiyksikössämme, jossa työskentelee 23 virkailijaa. Kovaa duunia!

Sitten oli vuorossa ensitapaaminen ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että putkeen meni. Meillä synkkasi hyvin. Johtuu varmaan osittain siitä, että molemmilla on kansainvälinen tausta. Urheilustakin päästiin hyvin juttuun.

Kolmen tunnin aikana kävimme läpi Suomen ja Venäjän välisiä suhteita, Venäjän ja EU:n yhteistyötä sekä ETYJ-kysymyksiä. Sovimme uusista treffeistä Suomessa.

Lehdistötilaisuudessa yhdessä Lavrovin kanssa. (Kuva: Russian MFA)

Suomalaisen median haastateltava lähetystössämme, vierellä pian Berliiniin siirtyvä Moskovan suurlähettiläämme Harry Helenius.

Lavrovin tapaamisen jälkeen iltapäivällä annoin lisää haastatteluja venäläismedialle, vuorossa olivat Kommersant-lehti ja Eho Moskvy-radio. 

Haastattelujen ja lehdistötilaisuuksien jälkeen tapasin vielä Euroopan komission edustajan Marc Francon sekä kaksi Venäläistä tutkijaa, jotka ovat EU-Venäjä asiantuntijoita.

Nyt on aika pistää pillit pussiin viikonlopuksi. Kohti kotia.

 

Comment

required