Istun koneessa matkalla Helsinkiin. Huomenna on erinäisiä tapaamisia, meppitilaisuus Wanhalla ja luento ruotsinkielisessä Norssissa.
 
 
Tänään tuntui harvinaisen pahalta lähteä meppikiertueelle. En ehtinyt hakea lapsia koulusta. Ehdin vain käväistä kotona. Emilie nukkui. Hänellä oli kuumetta. Oliver auttoi pakkaamisessa. Kun hän tajusi, että olin lähdössä, niin pääsi itku. Yritin lohdutella. Ei auttanut kumpaakaan.
 
 
Päivä oli lyhyt, mutta vauhdikas. Aamulla tein jutun Euroopan parlamentin radiolle IDAHO:sta, eli kansainvälisestä homofobian vastaisesta päivästä, joka järjestetään ensi viikon keskiviikkona. Nauhoitin myös videotervehdyksen Saksassa järjestettävään seminaariin, jossa käsitellään seksuaalivähemmistöjen asemaa.
 
 
Päivän painopiste oli nk. Strasbourg-jupakassa. Sain faktapaketin parlamentin hallinnolta. Se sisältää asiakirjoja Strasbourgin kaupungin ja Euroopan parlamentin vuokra- ja ostosopimuksista. Kävin läpi asiakirjoja yhdessä ryhmämme neuvonantajan ja avustajani Tero Luoman kanssa. Juristin koulutuksesta ei olisi ollut haittaa…
 
 
Keskipäivän tienoilla pidettiin budjetinvalvontavaliokunnan yhteyteen perustetun työryhmän kokous. Kolmen tunnin ajan saimme lisäinfoa parlamentin hallinnolta. Kysymyksiä riitti. Vastauksiakin saimme tyydyttävästi.
 
 
Näyttää siltä, että Strasbourg ei ole pelannut reilua peliä. Toisaalta Euroopan parlamentin hallinto näyttää olleen aika sinisilmäinen. Katsotaan miten käy.
 
 
Seuraava työryhmän kokous pidetään Strasbourgissa maananataina. Sen jälkeen budjetinvalvontavaliokunta kuulee Strasbourgin pormestaria. Kokous alkaa maanantaina kello 21.00. Keskiviikkona pormestari tarjoaa mepeille perinteisen parsaillallisen. Tunnelma on varmaan aika lämmin…

Comment

required