Ihan liian rauhallinen päivä. Ehdin surffailla liikaa netissä…

Aamulla esittelin vitamiineja ja hivenaineita sekä terveysväittämiä koskevat raporttini sisämarkkinavaliokunnassa. Läsnäolijat liikuttuivat ja osoittivat suosiota seisaaltaan… Tämä johtui ehkä siitä, että sali oli liian pieni ja istumapaikkoja ei ollut tarpeeksi. Raportit ovat nyt putkessa ja seuraavan kerran niitä käsitellään kuuden viikon päästä. Silloin alkaa varsinainen taistelu.

Kävin myös kuuntelemassa komission puheenjohtaja José Manuel Barroson alustuksen Lissabonin strategian, eli Euroopan kilpailukyvyn, haasteista. Ihan hyvä alustus, mutta koko Lissabonin strategiassa on jo vähän kierrätyksen makua. En tahdo millään innostua siitä, vaikka varmaan pitäisi.

Iltapäivällä kävin budjetinvalvontavaliokunnassa. Valmistauduin huomiseen koitokseen, jolloin esittelen ”muita instituutioita” koskevat vastuuvapausraportit. Veikkaan, että ne kiinnostavat nimenomaan ”muita instituutioita”, ei välttämättä muita europarlamentaarikoita.

Olen kauhukseni huomannut, että minulle näyttää lankeavan vähän ”epämielyttäviä” raportteja. Kaksi viimeisintä kuuluvat sarjaan ”miten päästä vihatuimmaksi mepiksi mahdollisimman lyhyessä ajassa”. Viime viikolla sain (jouduin ottamaan) puolueryhmittymien rahoitusta koskevan raportin. Jokaisella ryhmällä taitaa olla omat intressinsä. Raportti laaditaan vasta ensi vuoden puolella.

Tänään minulle lankesi Euroopan parlamentin toimipaikka, eli kysymys siitä, pitäisikö parlamentin kaikki toiminta keskittää Brysseliin. Nykyäänhän täysistunnot pidetään pääosin Strasbourgissa ja osa parlamentin sihteeristöstä toimii Luxemburgissa. Päätön järjestelmä, joka tuo 209 miljoonaa euroa lisäkustannuksia vuodessa. Tätä raporttia käsiteltäneen Ranskan perustuslakikansanäänestyksen jälkeen…

Comment

required