Flunssa tukkii nenän ja ajatusten juoksun.

Onneksi aamu alkaa hyvillä uutisilla. Kokoomuksen kannatus on noussut 22,5 prosenttiin.

Perinteisellä pressiaamiaisella keskustelemme muun muassa protektionismista ja nationalismista. Pääuutiseksi nousee väite jonka mukaan ”suomalaiset mepit eivät ratifioisi perustuslakia”. Neljä kannattaa, yhdeksän vastustaa ja yksi ei ota kantaa. Onkohan vastustus ihan noin yksiselitteinen?

Sisämarkkinavaliokunnan valmistelukokouksessa puolustan jälleen kerran kunnianhimoista palveludirektiiviä. Myöhästyn Itämerityöryhmän kokouksesta. Ehdin kuitenkin vaihtaa pari sanaa Arja Alhon kanssa, joka on puhumassa parlamenttien Itämerikonferenssista.

Äänestämme mm. yhtiöoikeusdirektiivistä (Piia-Noora Kaupin mietintö), tietoyhteiskunnasta (Reijo Paasilinnan mietintö) ja ulkosuhdelainojen takuurahastoista (Esko Seppäsen mietintö). Äänestämme yhteensä yhdeksästä mietinnöstä. Niistä 33 prosenttia ovat suomalaisten käsialaa!

Kuuntelen Saksan presidentin Horst Köhlerin puheen. Puhuu asiaa.

Syön pikalounaan Eija-Riitta Korholan kanssa. Toimii tankkauksena.

Pidämme kokoomusdelegaation kokouksen. Asioita on paljon emmekä ehdi kuin puoleen väliin listaa.

Riennän budjetinvalvontavaliokunnan valmistelukokoukseen. Espanjalaiset eivät ole tyytyväisiä tulkkausraporttiini. Tästä voi vielä tulla ongelma. Pahoittelevat, että ovat niin myöhään liikkeellä. Syytä onkin.

Tapaan espanjalaiset myöhemmin illalla. Pahimmat ongelmat hoidetaan.

Perustuslakivaliokunnan valmistelukokous menee nuottien mukaan.

Lähden ryhmäkokoukseen. Sieltä MTK:n järjestämälle illalliselle.

Väsyttää. Olo on edelleen tukkoinen. Pitäisi päästä nukkumaan.

Comment

required