Finnairin tuttu iltalento Brysseliin. Tarjoilu hyvää ja palvelu erinomaista, kuten aina. Matkalla Brysseliin on aina kanawokkia. Paluulennolla pannupihviä.

Kone täynnä tuttuja, muun muassa entinen historian opettajani Hasse Moring, joka on nyttemin naimisissa Henrik Laxin tyttären kanssa. Myös Eikka Kosonen (entinen pomoni) ja Nina Karuvaara ovat koneessa. Pieni maailma.

Aamun kirjapalaveri meni nappiin. Peruspalikat ovat kohdallaan. Eka Ruolan tekemä kansi on hieno. Kirjalla on monta työnimeä. Lupasin eilisessä päiväkirjamerkinnässä tuoda niitä esille. Tässä vaihtoehdot:

Energiajuomalla Europarlamenttiin

Alexin tie Euroopan parlamenttiin

Bryssel – 13. kerros

Hymyile, olet EU:ssa!

Asiantuntijasta äänikuninkaaksi: sensuroimaton päiväkirja

Miten EU-tuntemus menetti asiansa yhdessä vuodessa!

EU-nörtistä äänikuninkaaksi: europarlamentaarikon päiväkirja

EU-nörtin päiväkirja: asiantuntijasta äänikuninkaaksi

Eli tältä pohjalta ajattelimme rakentaa kirjalle nimen.

Aamulla olimme Suomen Pankissa. Erkki Liikanen oli kutsunut mepit tutustumaan Suomen Pankin ja Euroopan keskuspankin toimintaan. Kaikin puolin hyvä ja informatiivinen tilaisuus. Liikanen piti erinomaisen alustuksen Euroopan taloustilanteesta. Meikäläisen kaltaiselle politologille hyvä oppitunti.

Suomen Pankin tilaisuuden jälkeen tapasin muutaman tutun toimittajan ja luennoin Haaga-Instituutin alumnioppilaille. Oikeastaan aika rauhallinen meppikiertuepäivä, ja hyvä niin. Kannattaa ottaa rauhallisesti ennen ensi viikon täysistuntoa Strasbourgissa. Veikkaan, että tulee vauhdikas viikko.

Viikonloppuna otetaan iisisti. Käydään valitsemassa maalivärit olkkariin, meidän makkariin sekä Emilien ja Oliverin huoneeseen. Kohta alkaa maalitalkoot. Olen edelleen vähän ylpeä siitä, että saimme viime viikonloppuna vaatekaapin pystyyn 2,5 tunnissa.

Comment

required