Pitkä, antoisa ja opettavainen päivä.

Päivä alkoi käynnillä MTV3:n ja Ylen aamutelevisioissa. Jutunaiheina oli tänään julkaistu Miehen treenikirja sekä sitten ajankohtaiset ulkopolitiikan asiat, ennen kaikkea Afganistanin tilanne. Aamupäivän aikana tapasin amerikkalaisia vaihto-oppilaita, Japanin uuden suurlähettilään Hiroshi Maruyaman ja lounastin noin 20 nuoren ulkomaalaisen toimittajan kanssa.

Amerikkalaisia vaihto-oppilaita. (Kuva: Hanna Ovaskainen)

Treenikirjan julkaisu meni mukavasti. Paikalla oli paljon väkeä, myös kavereita, jotka ovat auttaneet kirjan laatimisessa. Kirjan tarkoituksena ei ole moralisoida kuntoilusta. Se on vain kahden keski-ikää lähestyvän miehen tarina siitä, miten voi yrittää pitää itsensä virkeänä. Tunti treeniä antaa kaksi tuntia lisäenergiaa päivään.

Vas. Ilkka Järvimäki

Tilaisuuden jälkeen lähdimme porukalla vetämään cooper-testin. Meitä oli yhteensä kaksitoista juoksijaa. Minulla oli sen verran loistavia jäniksiä (muun muassa Timo Vuorimaa, Pauli Kiuru, Jarkko Vesikansa, Ilkka Järvimäki ja Olli Mikkola), että tein oman ennätykseni. Juoksin 3340m, eli 90m parannusta alkukesän cooperiin. Timo Vuorimaan treeniohjelma on tehonnut.

Siitä oli hyvä lähteä kirjakaronkaan, jota vietimme 35-hengen voimin. Kiva ilta.

PS. Aamutelevisioissa minulla oli mahdollisuus selventää Ylen ruotsinkielisen toimituksen uutista, jonka mukaan eilen tiedotustilaisuudessa vähättelin tapausta, jossa Kirkon Ulkomaanavun rahoittama klinikka tuhoutui Israelin iskiessä Gazaan. Eilen ennen varsinaista haastattelua heitin Ylen toimittajalle, että onko pakko puhua vielä tästä, tämähän on ikäänkuin mainosta Kirkon Ulkomaanavulle. Täysin oma mokani, pyydän puheitani anteeksi. Kirkon Ulkomaanapu tekee hienoa työtä ja on ulkoministeriön tärkeä kumppani, jota tuen myös henkilökohtaisella panoksella. Puhuin jo aamulla heidän johtajansa Antti Pentikäisen kanssa ja pyysin anteeksi. Mitä klinikan tuhoutumiseen tulee, niin Suomi tuomitsi iskun heti sen tapahduttua, ja tuomitsemme sen edelleen. Pyysimme aikanaan Israelilta selvityksen ja saimme sen heinäkuussa. Tyydymme siihen, koska emme ole olleet paikanpäällä ja asioiden todellista laitaa on meidän mahdotonta selvittää. Pitää vaan katsoa eteenpäin, työtä Gazassa riittää.

Comment

required