Liittokansleri Angela Merkel vieraili tänään Euroopan parlamentissa. Hän selosti huippukokouksen tuloksia.

Ilmapiiri täysistuntosalissa oli positiivinen. Toki soraääniäkin kuului. Merkelin esiintyminen oli jälleen kerran vakuuttava.

Euroopan parlamentin toiminnan luonteeseen kuuluu aina, että ollaan ikäänkuin hiukkasen tyytymättömiä lopputulokseen, koska enemmänkin olisi voinut saavuttaa. Tänään ei kyllä monikaan onnistunut peittämään tyytyväisyyttään. Yleishenki oli, että nyt nopea HVK ja sitten ratifioimaan uutta sopimusta.

Merkel, Pöttering ja Barroso allekirjoittavat asetuksen verkkovierailuista. Nyt voi soittaa kännykästä ulkomaillakin ilman vararikkoa.

Meikäläisen päivä oli täynnä sisämarkkinavaliokuntaa. Itse asiassa toimin suurimman osan päivästä valiokunnan puheenjohtajana.

Iltapäivän istunnossa käsiteltiin raporttiani vastavuoroisesta tunnustamisesta. Lähetimme ensimmäisen luonnoksen käännettäväksi maanantaina. Pistämme englanninkielisen version nettiin huomenna.

Asiakirja sisältää 71 muutosehdotusta komission esitykseen. Pistän tekstin nettiin lähinnä näyttääkseni miltä asetusteksti näyttää. Älä huolehdi jos se näyttää heprealta – sitähän juridiset tekstit pruukavat olla…ainakin meille maallikoille.

Keskustelu sisämarkkinavaliokunnassa oli myönteinen. Ilmapiirin luominen on tärkeä juttu. Olemme olleet jatkuvassa yhteydessä muiden poliittisten ryhmien ”varjoraportööreihin”. Sen seuraksena valikunnassa sateli tukea.

Oman raporttini kanssa käsiteltiin samaan aikaan kahta muuta raporttia, jotka liittyvät tavaroiden vapaaseen liikkumiseen. Yritän jossain vaiheessa laatia kaikista kolmesta lyhyet yhteenvedot, jotta niitä olisi helpompin tulkita ja seurata.

Avustajani Tuomas Rautanen on tehnyt aivan fantastista työtä tämän aiheen piirissä.

Kaiken hässäkän keskellä olemme avustajani Henrik Ruson kanssa viimeistelleet tuota Oxford University Pressin EU-tekstikirjaa. Vihon viimeinen deadline on perjantaina. Avaamme takuulla skumppapullon kun saamme käsikirjoituksen lähetettyä.

Avustajani Titta Andersson on pitänyt linnaa pystyssä ja sukkuloinut valiokunnasta toiseen. Harjoittelijamme Cessi on myös tehnyt loistavaa työtä. Elämä on helppoa kun on hyviä avustajia.

Nyt alakertaan katsomaan yhteenvetoa päivän Wimbledonista.

PS. Yritän myös kaivaa nuo lupaamani ääntenpainotus- ja komissaarimuistiot arkistoistani.

Comment

required