%video%

Puhe täykkärissä

Puhelin on käynyt sen verran kuumana, että päätin kirjoittaa blogimerkinnän jo nyt. Täydennän illalla.

Euroopan parlamentin paikkajaon suhteen tuli uusi käänne. Kaiken piti olla selvää valiokuntaäänestyksen jälkeen. Eli Lamassouren ja Severinin ehdotuksen piti mennä läpi lähes sellaisenaan.

Viikonlopun aikana 69 saksalaista, espanjalaista ja puolalaista konservatiivisryhmän meppiä allekirjoitti kuitenkin muutosehdotuksen, joka korottaisi huimasti isojen maiden paikkamäärää ja vastaavasti vähentäisi paikkoja meiltä pieniltä. Tämä ehdotus menee äänestykseen huomenna ja siitä käydään vielä tänään illalla kiivasta keskustelua täysistuntosalissa.

Tässä vaiheessa on jo selvää, että vuoden 2009-14 paikkamäärät eivät muutu siitä, mistä ollaan jo sovittu. Suomella on siis 13 paikkaa. Saksalais-espanjalais-puolalais-aloitteen tavoitteena on ennakoida tilannetta vuodesta 2014 eteenpäin.

Mielestäni ehdotus on täysin epärealistinen ja se ei mene läpi huomenna. Ja vaikka se menisi läpi niin sitä ei koskaan hyväksyttäisi neuvostossa. Jäsenmailla on lopullinen päätösvalta tässä kysymyksessä.

Myönnän, että eurooppalaisen idealistin sydän vuotaa vertaa. Tämän tyyppiset provokaatiot aiheuttavat paljon hallaa vaikka ne eivät läpi menisikään. Ehdotus osoittaa mihin kapeiden kansallisten intressien ajaminen johtaa pahimmillaan.

Comment

required