Tänään oli meppikiertue parhaimmillaan. Tauoista ei ollut tietoakaan. Viisi tilaisuutta. Viisi puhetta. Viisi aihetta.

Tekisi mieli kirjoittaa pitkät litanniat, mutta perjantai-illan riennot odottavat. Seuraavassa lyhyt versio päivän tapahtumista ja teeseistä.

1. Euroopan parlamentin tiedotustoimiston meppikahveilla oli mukavasti väkeä. Aiheena EU:n perustuslaki Ranskan vaalien kynnyksellä. Teesi: olen huolestunut minisopimuksesta ja Ranskan vaalien EU-vastaisesta retoriikasta.

Hyvä keskustelu, jonka yhteydessä kysyttiin tasavallan presidentin osallistumisesta EU:n huippukokouksiin. Vastasin niin kuin aina ennenkin. Ohessa esimerkkinä vanha kolumni Ilta-Sanomissa ja Apu-lehdessä.

Kysyttiin myös uuden hallituksen EU-linajuksista. Hehkutin. Olen sitä mieltä, että hallitusohjelma on progressiivinen. Kehuin myös Ilkka Kanervaa. Mielestäni hän on erinomainen ulkoministeri. Katso esimerkiksi juttu Verkkouutisissa.

2. Seuraavana oli vuorossa Lärkanin lukio, josta kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1988. Tuli nostalginen olo. Oppilaat olivat mahtavia. Paikalla oli myös kaksi opettajaa, jotka muokkasivat ajatusmaailmaani: matemaatikko Ole Hellsten ja historianopettaja Hasse Moring. Tack ska ni ha!

Tuntui hienolta saada mahdollisuus luennoida omassa lukiossa. Kerroin omista kommelluksistani lukioajoilta. Oppilaat nauroivat, eikä syyttä.

3. Sitten ajettiin Nurmijärvelle. Kävin puhumassa tuoreen kansanedustajan Outi Mäkelän tilaisuudessa. Outi on loistotyyppi, uuden polven kansanedustaja, joka menee vielä pitkälle.

Luennon aiheena oli EU ja yrittäjyys. Suomen Yrittäjien Jussi Järventaus puhui ennen minua. Toivottasti en nolannut itseäni totaalisesti.

4. Kyyti Kalastajatorpalle osui nappiin. Ehdittiin ajoissa. Vuorossa oli Liikematkayhdistyksen 20-vuotisseminaari. Paikalla runsaasti väkeä. Fiilis katossa. Eikä vähintään siksi, että ennen minua puhui Christoffer Taxell ja minun jälkeen Johanna Ikävalko. Olin hyvässä seurassa.

Tilaisuus oli kaikinpuolin onnistunut, eikä vähintään siksi, että kuulin Belgian sosaaliviranomaisten ”Limosa”-projektista, joka näyttää olevan härski este ihmisten vapaalle liikkumiselle. Kuuleman mukaan Belgian viranomaiset ovat ajaneet läpi jonkun lain, jonka mukaan matkustajan pitää ilmoittautua jos jää Belgiaan yli viideksi päiväksi. Ei voi olla mahdollista! Otan selvää.

5. Päivä päättyi Kokoomuksen ryhmähuoneessa, jossa Itä-Helsingin kokoomusnaiset järjestivät seminaarin Itämerestä. Alustin Itämeri-strategiasta. Erinomainen seminaari, jossa oli paljon tuttuja.

Nyt alakerran hälinä on sitä luokkaa, että pitää rientää. Hyvää viikonloppua kaikille. Brysseliin on luvattu lämmintä ja aurinkoa.

Comment

required