Pari tiukkaa päivää takanapäin. Viikonloppu tulee kreivin aikaan.
 
Koneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Matkaseurana Jari ja Janina Vilén. Aina yhtä mukava rupatella.
 
Jari tapasi eilen Elmar Brokin. Oli ollut hyvä tapaaminen. Valmistelivat maanantain ja tiistain Eurooppa-foorumia. Jari ja Elmar johtavat yhdessä puhetta työryhmässä, jossa käsitellään EU:n rajoja.
 
Tänään aamu alkoi Kulosaaren ruotsinkielisessä lukiossa ja Suomalais-Venäläisessä koulussa. Molemmat keikat olivat loistavia. Oppilaat tykittivät jälleen kerran erinomaisilla kysymyksillä. Opettajat olivat syystäkin oppilaistaan ylpeitä.
 
Olin myös lounaspuhujana Maneesin Rotaryille. Erinomainen tuokio tämäkin.
 
Luentokeikkojen jälkeen tapasin Eurooppa-ministeri Paula Lehtomäen. Juttelimme puheenjohtajuuskauden haasteista.
 
Paulahan melkein muuttaa Euroopan parlamenttiin puheenjohtajuuskauden ajaksi. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän hoitaa homman hienosti. Paulasta pidetään EP:ssä.
 
Tapasin myös Erkki Tuomiojan. Kävimme kahdestaan läpi puheenjohtajuuskautta ja varsinkin Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokuntaa, jossa Eki vierailee ainakin pariin otteeseen kuusikuukautisen aikana. Palaveri oli erittäin hyvä.
 
Emme ole Ekin kanssa kaikesta samaa mieltä, mutta olemme aina voineet keskustella asioista vapaasti ja hyvässä hengessä. Niin tänäänkin. Puheenjohtajuus on Suomelle tärkeä juttu. Sitä tuetaan täysillä.
 
Eilen illalla osallistuin Tuomiojan ja EP:n ulkoasiainvaliokunnan illalliselle. Koska positiivinen palaute on ehtyvä luonnonvara, niin voinen todeta, että Tuomioja oli vakuuttava. Mepit olivat tyytyväisiä ulkoministerin vastauksiin, eikä syyttä.
 
Olen vahvasti sitä mieltä, että Matti Vanhanen, Erkki Tuomioja ja Paula Lehtomäki ovat Suomen puheenjohtjuuskauden lukko. Virkamiehet hoitavat hommansa yhtä hyvin kuin vuonna 1999. Jos pääministerin, ulkoministerin ja Eurooppa-ministerin ”troikka” toimii, niin Suomen puheenjohtajuuskausi tulee olemaan menestys. En nä mitään syytä sille, etteikö se toimisi.

Comment

required