Takana on erinomaisen tiivis meppikiertuepäivä. Laskeuduin Turun kentälle vähän keskiyön jälkeen.

Tarkoituksena oli vetäistä aamulenkki Aurajoen varrella, mutta tihkusade ei paljon innostanut. Päädyin hotellin juoksumatolle, josta ihailin Turun torin heräämistä.

Päivän ensimmäisenä ohjelmanumerona oli kaksi Turun radion (Yle) haastattelua. Ensimmäisessä puhuimme ruoasta. Toisessa enemmän EU:sta.

Haastattelujen jälkeen oli vuorossa viiden lukion (Etelä-Tapiola, Kupittaa, Lovisa Gymnasium, Mäkelänrinne ja Ålands Lyceum) Euromittakilpailun semifinaali.

 

Euromittakilpailun urheat osallistujat.

Hieno tilaisuus. Oppilaat osasivat hommansa. En kerro kuka voitti, koska ohjelma kuullaan Turun radiossa huomenna.

Radiosta suuntasimme J-P Nurvalan kanssa Naantaliin, jossa alustin ravitsemusammattilaisten tilaisuudessa viime vuonna hyväksytystä asetuksesta, jossa käsitellään terveys- ja ravitsemusväittämiä. Ammattilaisten porukka. Piti oikein opiskella vanhoja papereita niin, että muistin, mistä tuolloin päätimme.

Sen jälkeen luennoin Naantalin lukiossa. Oli kyllä mahtava tilaisuus, vaikka itse sanon. Omasta osuudestani en tiedä, mutta oppilaat olivat fantastisia. Alusta saakka oli sellainen hytinä, että nyt mennään eikä meinata. Koulu sijaitsee kauniilla paikalla, meren rannassa.

Naantalin lukion opiskelijaporukka.

Naantalista suuntasimme taas takaisin Turkuun, jossa osallistuin Henrik Laxin ja Hannu Takkulan kanssa Eurooppalaisen Suomen järjestämään keskustelutilaisuuteen. Paikkana Verkahovi. Yleisönä ja keskustelukumppaneina varttuneempaa väkeä.

Kaikenkaikkiaan loistava meppikiertuepäivä. Nyt takaisin Brysseliin, ja huomenna koko perheen voimin Tukholmaan viettämään parhaan kaverin synttäreitä.

Comment

required