Terveisiä Turun lentoasemalta. Tänään meppikiertueen kohteena oli Suomen Turku, Euroopan kulttuuripääkaupunki vuosimallia 2011.

Seurana oli Tuhatkunnan Katriina Kerttula. Ja hurmaava seuralainen olikin.

Aamu alkoi ruotsinkielisen Radio Vegan haastattelussa. Kävimme läpi perusasioita eli 141-tukea ja mielikuvia EU:sta. Mukava haastattelu.

Sen jälkeen siirryimme Turun yliopistolle. Meillä jäi tiedottaminen vähän myöhäiseksi, mutta siitä huolimatta porukkaa oli paikalla ihan mukavasti. Parisenkymmentä opiskelijaa ei ole perjantai aamulle huono saavutus. Alustin mepin työstä ja keskeisistä EU-teemoista (141, uudistussopimus ja laajentuminen).

Päivän päätapahtuma oli Eurooppa-tiedotuksen järjestämä tilaisuus Turun kirjastolla, johon osallistuin yhdessä Lasse Lehtisen kanssa. Aiheena oli: ”Mitä pahaa EU on Suomelle tehnyt?”

Tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut. Porukkaa oli mukavasti (kts. kuva), ja kysymykset erinomaisia. Lassen kanssa on aina hauskaa. Olemme samalla aaltopituudella, ja Lasse ei koskaan sorru poliittiseen lässyttämiseen tai pölhöpopulismiin. Hän kertoo EU-asioista mukavan rennolla tavalla.

Turun kirjastolla.

Tilaisuuden jälkeen, ennen lounasta Varsinais-Suomen Kokoomuksen toiminnanjohtajan Aki Lehtosen kanssa, annoin vielä haastattelun Turku TV:lle. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta sanonpa uudestaan. Varsinais-Suomen Kokoomuksessa on menoa ja meininkiä. Ja Aki Lehtosen ammattimainen panos näkyy koko piirin toiminnassa. Kertakaikkisen loistavaa toimintaa.

Hyvillä mielin lähden viikonlopun viettoon.

PS. Kalenterin kanssa on ollut aiemmin pieniä ongelmia, mutta nyt se on taas täydessä toimintakunnossa. Sieltä näkyy siis päivittäin minkälaisissa kokouksissa pörrään milloinkin. 

Comment

required