Koneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Takana onnistunut meppikiertue Turussa. Avustajani Titta Andersson oli rakentanut erinomaisen ohjelman. Naantilainen Juha-Pekka Nurvala oli mukava matkaseuralainen.

Sain eilen illalla vielä kyydiin Hämeenlinnasta Turkuun. Pääsin pehkuihin sopivasti keskiyön pintaan.

Aamun aikainen nousu ei pahemmin väsyttänyt. Helsinki City maratonin jälkeen olen jatkanut, tai paremminkin lisännyt, lenkkeilyä.

Olen juossut tai käynyt kuntosalilla 5-6 kertaa viikossa. Treenimäärän nosto on tuonut mukavasti lisäenergiaa. Eilinen 13 kilometrin lenkki Vanajanlinnan maisemissa, syksyisen kirpeässä auringonpaisteessa, virkisti vielä aamullakin.

Juoksin myös Asuntomessun alueella. Näytti vielä hienommalta kuin messujen aikaan.

Päivän ensimmäisenä keikkana osallistuin Itämeren alueiden (BSSSC) panelikeskusteluun energiasta ja ilmastonmuutoksesta. Kerroin mitä EU:n saralla on saatu aikaan.

Sen jälkeen annoin haastattelun Turun Sanomille. Aiheena Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu. Kerroin mielipiteeni kiemurtelematta. Tulos löytynee huomenna Turun Sanomien kotisivuilta.

Haastattelun jälkeen avasin lukiokäyntien syyskauden. Kaksi mahtavaa kokemusta! Ensin Turun Norssi ja sen jälkeen Turun SYK.

Molemmissa tilaisuuksissa oli lämmin fiilis. Naurettiin paljon. Puhuja punastuu kun saa taputuksia ennenkuin on sanonut sanaakaan. Kysymykset olivat taas loistavia. Ei nuo kansainväliset testit voi ihan väärässä olla. Suomella on erinomainen koulujärjestelmä.

Lukioita kiertäessäni olen huomannut, että parhaimmat tilaisuudet ovat sellaisia, joissa opettajat antavat tilaa oppilailleen. Koulun keskiössä pitää olla oppilas, ei opettaja. Jos opettajat lähtevät mestaroimaan niin oppilaat menevät helposti lukkoon.

Viikonlopusta on tulossa rauhallinen. Peruspuuhastelua, Marimekon verhot kiinni tankoihin, löhöilyä ja pari lenkkiä. Eiköhän se siitä.

Comment

required