Pendoliinossa matkalla Turusta Helsinkiin. Onnistunut kiertuepäivä. Aamulla kiersin Kokoomuksen nuorten kunnallisvaaliehdokkaiden kanssa. Kävimme yliopistolla, kauppakorkeassa, kauppahallissa ja Åbo Akademissa.

Mukana oli monta dynaamista kunnallisvaaliehdokasta: Minna Arve, Marja Koskela, Joonas Laitinen, Marianne Luojola, Joonas Päivärinta, Aleksi Randell, J-P Sainio, Elna Voipio, Mikko Koskinen, Mikko Laitinen, Nina Santala, Kimmo Hollmen, Anni Vääri, Linda Langh, Olli Yliaho, ja Alexandra Wirola. Ehdin myös rupatella Esko Antolan kanssa yliopistolla.

Annoin myös Turun Sanomille haastattelun Suomen tämänhetkisestä ulkopolitiikasta. Latasin täyslaidallisen. Tuntuu vapauttavalta sanoa suoraan mitä on mieltä. Ulkoministeriön virkamiehenä piti aina olla vähän varovaisempi.

Päivän pääkeikka oli Varsinais-Suomen Kansallisseuran talousseminaari, jossa alustin EU:n tulevaisuudesta. Tupa täynnä porukkaa – varmasti yli sata henkeä. Hyvä tilaisuus, erinomainen keskustelu.

Sain alussa aplodit kun luin porukalle avustajani Petu Lahesmaan (tietenkin turkulainen) aamuisen tekstarin: ”Oi kohota katseesi sinä mainen maankiertäjä ja hämmästy, uljain kaupunki on tänä aamuna eteesi kohoava!”. Hullua porukkaa nuo turkulaiset…

Varsinais-Suomen Kokoomuksessa on menoa. Jos kaikki hoitaisivat asiansa yhtä hyvin, niin Kokoomus olisi Suomen suurin puolue. Toiminnanjohtaja Aki Lehtonen on rakentanut todella ammattimaisen organisaation ja jälki näkyy.

Iltapäivällä luennoin EVLI-pankkiiriliikkeen asiakkaille Helsingissä. Sen jälkeen alkaa viikonlopun vietto. Otan tavanomaisen paluulennon illalla.

Suzanne on huomenna töissä seminaarissa koko päivän. Minä saan kunnian hoitaa Emilietä ja Oliveria, eli pääsen vaihteeksi kunnon töihin. Pitää varmaan valmistautua henkisesti nauttimalla pari olutta koneessa.

Comment

required