Terveisiä Oulusta. Meppikiertue on takanapäin. Erinomainen päivä pikkupakkasessa ja auringonpaisteessa.

Kiersin kaupunkia Timo Turusen kanssa, joka on Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen uusi toiminnanjohtaja.

Aamu alkoi Oulun Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Ja voi sitä menoa ja meininkiä. Koulussa oli kesäpäivä keskellä talvea, eli porukat olivat pukeutuneet sortseihin ja muihin kesäkapineisiin. Letkeä tunnelma oli taattu, se ei kuitenkaan tylsistyttänyt teräviä kysymyksiä.

Kesäistä tunnelmaa Oulun Suomalaisessa yhteiskoulussa

Sen jälkeen vuorossa oli Oulun Lyseon Lukio, jossa vierailin viimeksi kolmisen vuotta sitten. Martti Ahtisaaren entisessä opinahjossa oli jälleen kerran hyvä keskustelutuokio. En edes huomannut, että menimme 10 minuuttia yli sovitun ajan.

Oulun lyseon lukiolla

Olen nyt luennoinut EU-asioista 77:ssä lukiossa vajaan neljän vuoden aikana. Ja täytyy kyllä sanoa, että nämä lukiot ovat edelleen tämän ammatin suola. Ymmärrän mistä opettajat ammentavat motivaationsa. Aristoteles oli oikeassa: nuorten opettaminen on jalo ammatti.

Lukioiden jälkeen Kokoomusopiskelijat olivat järjestäneet mukavan keskustelutilaisuuden Oulun yliopistolle. Kiitos siitä Olli Mäkäräiselle ja kaikille paikallaolijoille.

Forum-kaupunkilehden haastattelun jälkeen lounastin uudella Seurahuoneella paikallisten vaikuttajien kanssa. Oulu on hyvä brändi, eikä syyttä.

Comment

required