Lappeenrannan lentoasemalla. Vettä sataa. Harmaata. Onneksi päivä ei heijastanut säätä. Hieno Etelä-Karjalan keikka. Jan Edelmann ja Petteri Laaksonen olivat taas järjestäneet loistavan ohjelman.

Aamukone laskeutui Lappeenrantaan kello 8.00. Siirryimme Petterin kanssa Lappeenrannan Teknilliseen Yliopistoon, suoraan rehtorien puhutteluun. Mielenkiintoinen katsaus yliopiston toimintaan. Yliopistolla on 5000 opiskelijaa, henkilökuntaa 900 ihmistä ja 800 hengen Kareltek yrityshautomo.

Tapaamisen jälkeen luennoin yliopistolla EU:n ajankohtaisista asiosta. Yliopistolta siirryimme Iso-Kristiinan kauppakeskukseen, jossa tarjosin kahvit yli 100 hengelle. Annoin samalla haastattelun Etelä-Saimaalle ja Etelä-Karjalan Yleisradiolle.

Sitten tuli päivän kohokohta. Imatran Kylpylä ja Riitta Uosukainen! Topi oli järjestänyt varankeruuseminaarin, jossa olin puhujana. Keskustelu oli Etelä-Karjalaiseen tapaan vilkasta. Tylsäähän ei ikinä ole kun paikalla on Riitta ja Topi.

Teemoja oli monta, mutta useat kysymykset kohdistuivat aluetukiin. Toistin teesini: jos EU-budjettia lasketaan, niin ensimmäisenä lähtee vanhojen jäsenmaiden tuet. Uuden perustuslakisopimuksen 220 artiklassa on viittaus harvaan asuttuihin pohjoisiin alueisiin, mutta se ei tälle budjettikierrokselle riitä. Pitää olla tarkkana.

Edessä on toivon mukaan rauhallinen viikonloppu. Aion osoittaa miesmäisyyttä kokoamalla yhteen uuden vaatekaapin. Toivottavasti ohjeet ovat selkeät, niin että ei taas tarvitse pyytää Suzannea apuun.

Comment

required