Terveisiä Jyväskylästä. Taitaa olla neljäs kerta kun kierrän Keski-Suomen keskiötä.

Jyväskylän kunnanvaltuutettu Reijo Savolin oli aamutuimaan vastassa kentällä. Yöllä oli pakkasta, kuten alla olevasta kuvasta näkee.

Suomen talvista maisemaa.

Päivän ohjelma noudatti perinteistä meppikiertuekaavaa. Aloitin Keskisuomalaisen toimituksessa. Haastattelun aiheena oli Suomen EU-strategia ja 141-maataloustuki.

Sen jälkeen vietin mukavan kaksituntisen Jyväskylän kaupunginkirjastolla. Olin puhujana kesäyliopiston ja kansalaisopiston järjestämässä tilaisuudessa. Aiheena oli eurooppalainen monikultturisuus.

Olin erittäin otettu tilaisuuden osallistujamäärästä (katso kuva). Sali oli tupasen täynnä, yli 200 kuulijaa. Piti kuulemma ihan sulkea ovet, koska enempää porukkaa ei saliin mahtunut.

Kaupunginkirjaston luentosalin tunnelmia.

Yleisössä oli myös vanhoja tuttuja, ei vähintään dynaaminen Arja Jalonen, joka yksi positiivisimmistä ihmisistä, jonka olen tavannut. Loistotyyppi.

Luennon jälkeen pikalounas ja sieltä suoraan Voionmaan lukioon. Jälleen kerran mahtava tilaisuus. Juhlasali täynnä väkeä. Fiksuja ja uteliaita oppilaita. Hyviä kysymyksiä. Voionmaa rocks!

Suurkiitos Antti Vesalalle, joka piti seuraa koko päivän ja ohjasti paikasta toiseen.

Viikonlopusta on tulossa mielenkiintoinen. Kaverini 10-vuotias Markus-poika lentää ensimmäistä kertaa yksin ulkomaille. Hän tulee meille viikonlopuksi ja me menemme huomenna katsomaan Belgian ja Suomen välistä jalkapallomaaottelua.

Käymme tänään illalla lasten kanssa moikkaamassa Suomen pelaajia. He asuvat hotellissa, joka on 5 minuutin ajomatkan päässä meiltä.

Sunnuntaina olisi sitten tarkoitus juosta Brysselin maraton. Siitä enemmän sunnuntaina.

Comment

required