Lähes täydellinen meppikiertuepäivä. Kai Mykkänen (kotimaan avustajani ja Espoon kaupunginhallituksen jäsen), oli laatinut loistavan ohjelman. Aamun perinteisen eduskuntapalaverin jälkeen meillä oli Piitun kanssa kolme lukiokäyntiä, kaksi lehtihaastattelua ja yksi yleisötilaisuus Espoossa.

Etelä-Tapiolan lukiossa oli 110 kuulijaa, Olarin lukiossa 160 ja Pohjois-Tapiolan lukiossa 80. Kaikki loistavia tilaisuuksia. Olemme Piitun kanssa kehitelleet keskustelumallin, joka tuntuu toimivan. Kumpikin pitää viiden minuutin puheenvuoron, toinen europarlamentaarikon työstä ja toinen EU:n keskeisistä haasteista. Sen jälkeen siirrymme ”kysymys ja vastaus” sessioon.

Tälläkin kertaa kysymykset olivat ”valioliigakamaa”. Nuoret osaavat asiansa ja uskaltavat haastaa. Keskusteluissa on aina sähköä. Oli myös mahtava fiilis astua Piitun kanssa Olarin lukion juhlasaliin. Kaikki 160 oppilasta rupesivat spontaanisti taputtamaan. Jännä tunne. Onneksi saimme myös taputukset lähtiessämme…

Nyt istun paluulennolla Brysseliin. Olen lomatunnelmissa. En tiedä onko ansaittu, mutta loma tulee tarpeeseen. Lähdemme huomenna aamutuimaan ajamaan kohti Sveitsiä. Tavoitteena on pakata lapset pyjamassa takapenkille ja nostaa kytkintä jo neljän maissa. Edessä on viikon hiihtoloma Verbierissä.

Olemme neljän perheen porukalla liikkeellä. ”Uusioperheeseemme” kuuluvat Roope, Raisu ja Miro Lehtinen; Pasi, Lisa ja Nils Rinne; Hannu, Josefin, Luna ja Lukas Hoviniemi; ja koko meidän perhe, mukaan lukien au pairimme Darja.

Vuokrasimme kämpän koko porukalle. Yhdeksän aikuisen ja kuuden lapsen kanssa ei ainakaan tule aika pitkäksi. Ennen hiihtoreissuilla vain hiihdettiin ja bailattiin. Nyt taitaa jäädä telemarkkailut vähemmälle, bilettämisestä puhumattakaan. Onhan Sveitsissä hyviä pulkkamäkiä…

Tuntuu siltä, että vuosi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Kokoomusmeppien kesken on todella hyvä henki. Työ maistuu. Yhteydet eduskuntaryhmään ja puolueen johtoon ovat erinomaiset. Yhteistyö pelaa. Avustajatiimi on suoraan sanoen loistava – todellinen tehopakkaus, josta voi olla ylpeä ja kiitollinen.

Nyt yritän pitää oikein kunnon loman ja olla ajattelematta EU-politiikkaa. Sovimme Laurin, Janin, Kain ja Juhon kanssa, että koodailemme vain hätätapauksissa. Pitäähän avustajillekin antaa rauha, muuten ne ei meikäläistä kestä… Taitaa päiväkirjamerkinnätkin jäädä ensi viikolla vähiin.

PS. Kannattaa muuten käydä vilkaisemassa Eija-Riitta Korholan uudistettuja kotisivuja (www.korhola.com). Ne ovat todella tyylikkäät.

Comment

required