Meppikiertue on taas lähtenyt liikkeelle presidentinvaalien jälkeen. Eilen oli vuorossa Helsinki.

Luennoin Akavan porukoille ja Kansallisille senioreille. Hyviä tilaisuuksia molemmat. Luentojen lisäksi minulla oli kolme tapaamista ja lounas Stefan Wallinin kanssa.

”Steffi” on ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin valtiosihteeri. Olemme vanhoja tuttuja Amsterdamin neuvottelujen ajoilta (1996).

Steffi oli tuolloin Eurooppa-ministeri Ole Norrbackin erityisavustaja. Minä puolestani avustin Ingvar S. Meliniä nk. ”reflektioryhmässä”. Muistelimme vanhoja.

Puhelin kävi eilen kuumana. Huhujen mukaan Barroso olisi hyväksynyt Euroopan parlamentin ”kompromissin” palveludirektiivistä. Soitin heti Barroson kabinettiin ja ihmettelin mistä kompromissista on oikein kyse, koska mistään sovusta ei olla päätetty.

Monet virkamiehet, Suomesta ja muualta, ovat myös soitelleet ja kysyneet missä mennään.

Yhtäkaikki juuri nyt näyttää valitettavasti siltä, että poliittinen paine on viemässä meitä kohti vesitettyä palveludirektiivikompromissia. Omalta osaltani aion vielä puolustaa kunnianhimoista direktiiviä. Tuekseni saan varmasti kaikki uudet EU-maat, muut Pohjoismaat, irlantilaiset, britit ja espanjalaiset. Katsotaan miten käy.

PS. Torinon talviolympialaiset alkavat tänään. Suomella on hyvä joukkue. Odotetaan jopa kaikkien aikojen mitalisaalista. Optimistina veikkaan, että saamme yhteensä 14 mitalia. Viikonloppuna on jo hyvä saumat, ei vähintään Hannu Mannisella, Janne Ahosella ja Antti Autilla.

Comment

required