Vapaaviikkoa voi viettää monella tavalla, esimerkiksi käymällä kaksi kertaa Helsingissä yhden viikon aikana. Suunnittelu ei ollut ehkä ihan kohdallaan, mutta tuli vain sellaisia tilaisuuksia, josta ei voinut olla poissa.

Eilen kävin Studia messuilla sparraamassa Kokoomusnuoria. Allekirjoitin ”EU 2005: Hikinen vuosi”-kirjoja. Menekkiä tuntui olevan. Kaksi laatikollista meni ja lopuille lupasin lähettää kirjan.

Kävin myös luennoimassa ylempien toimihenkilöiden neuvottelupäivillä (YTN) EU:n kilpailukyvystä. Sain kunnian puhua Sixten Korkmanin jälkeen. Mielestäni Sixtenin alustus Suomen kilpailukyvystä oli hyvä. Oma osuuteni ei ollut parhaasta päästä.

Illalla olin sitten puhumassa Svenska Klubbenille. Oli itse asiassa todella hauska tilaisuus. Leppoisa 80-hengen porukka, joka illastaa yhdessä keskiviikkoisin. Puheenvuoroni sai mukavasti kiitosta. Johtuikohan se siitä, että alustin alkudrinkkien jälkeen. Ensimmäisen (ja toisen) paukun jälkeen kaikkihan kuullostaa hyvältä…

Illallisen jälkeen kävin vielä tervehtimässä Jyrki Kataisen venäläisiä vieraita Lasipalatsissa. Jyrki oli jälleen suvereeni isäntä. EPP-puolueen varapuheenjohtajan hän on vastuussa suhteista Venäjään.

Oli jännää jutella tulkin kautta. Ei aina tuntunut ihan luontevalta.

Lähdin ajoissa kotiin, koska tiesin, että tänään oli aikainen aamuherätys. Paluulento Brysseliin lähti kello 7.35.

JK. Sain myös viimeisteltyä kirjoituksen EU:n integraatiokyvystä. Tein pohjan viime viikolla. Välillä on hyvä jättää teksti lepäämään. Se julkaistaan huomenna. Nyt pitäisi vielä kirjoittaa joulukuun Blue Wings kolumni ja sitten viettämään pitkää viikonloppua. Meille on tulossa parhaat kaverit perheineen viikonlopun viettoon. Haen porukat kentältä illalla.

 

Comment

required