Uusien nettisivujen viimeistelyssä on aina kaikenmaailman sälää. Jani Johansson, Mikael Siirilä, Lauri Tierala, Heli Lehtonen ja Tero Luoma ovat tehneet hommia kellon ympäri. Tänään saimme suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset versiot valmiiksi. Seuraavassa vaiheessa tiedot siirretään sisään. Vaihdamme palvelun tarjoajaa, joten paljon riippuu siitä, miten nopeasti entinen tarjoaja reagoi.

Tiedon siirtäminen, kuvien valitseminen, tekstien viimeistely ja muut yksityiskohdat vievät aina odotettua enemmän aikaa. Kuvien suhteen pähkäilimme tuntitolkulla. Toivottavasti löysimme sopivat. Yritimme löytää tasapainon huumorin ja itsensä melkein vakavasti ottavan mepin väliltä. Myönnettäköön kuitenkin, että muutamat kuvat ovat vähän levottoman puoleisia. Suzanne käytti veto-oikeuttaan yhteen kuvaan…

Varsinainen meppikiertue alkaa vasta kahden viikon päästä. Tänään lähdemme perheen kanssa Ruotsiin moikkaamaan kavereita. Bestikseni Jonne ja Jusa ovat laatineet tavan mukaisen vilkkaan ohjelman. Yhtään minuuttia ei jätetä käyttämättä. Kaikki kaverit tavataan.

Ruotsin jälkeen onkin vuorossa ensimmäinen täysistuntoviikko Strasbourgissa. Asialista ei ole raskas, mutta joukossa on tärkeitä aiheita, kuten esimerkiksi EU:n ja Kiinan tekstiilikiista, pakolaisaseman myöntämistä koskevat vähimmäisvaatimukset ja mietintö lapsille tarkoitetuista lääkkeistä.

Viikon poliittisesti seksikkäin aihe lienee Turkin jäsenyysneuvottelujen ympärillä käytävä keskustelu. Se tuntuu herättävän tunteita vähän joka puolella. Ranska ja Saksa vaativat, että Turkki tunnustaa Kyproksen aseman yhtenäisenä valtiona ennen kuin jäsenyysneuvottelut alkavat. Juridisesti uusia ehtoja neuvottelujen aloittamiselle ei voida pistää. Poliittisesti kaikki on tietenkin mahdollista.

Saksalaiset ovat tiukkoina ainakin ennen 18.9 pidettäviä vaaleja. Sen jälkeen heidänkin Turkki-fundamentalismi varmaan hellittää. Oma veikkaukseni on, että ennen 3.10, jolloin neuvottelujen on määrä alkaa, löydetään joku sopiva sanamuoto, jossa varmistetaan, että Turkista ei tule jäsentä ennen kuin se hyväksyy Kyproksen aseman.

Syyskauden suuret asiat – palveludirektiivi ja kemikaaliasetus REACH – myöhästyvät, palveludirektiivi lokakuulle asti. Taustalta löytyy eri asioita raportöörin perheasioista aina poliittiseen taktikointiin. Muutenkin tuntuu, että monen asian suhteen odotetaan Saksan vaaleja.

Avustajat nettisivujen kimpussa.

Comment

required