Täyteen pakattu päivä. Aamulla sain vastattua muutamaan sähköpostiin. Inboxin hallinnointi on kuitenkin takkuillut viime päivinä. En ole ehtinyt vastata saati arkistoida tarpeeksi. Huonoa ajanhallintaa.

Aamun ensimmäinen kokous alkoi klo. 9.00. Vuorossa oli USA-valtuuskunnan järjestäytymiskokous. Olisivatpa kaikki kokoukset yhtä tehokkaita. Kymmenessä minuutissa nimettiin puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat, ja päätettiin seuraavan kokouksen päivämäärästä.

Muutoin aamupäivä meni EPP-ryhmämme sisämarkkinavaliokunnan kokouksessa. Kävimme läpi palveludirektiiviä. Siitä tulee vielä iso juttu. Tuntuu siltä, että keskustelua leimaa väärinkäsitys väärinkäsityksen perään. Paljon töitä itse kullakin.

Lounastin tilintarkastustuomioistuimen suomalaisjäsenen, Aunus Salmen, kanssa. Kävimme läpi syksyn agendaa. Odotan innolla tilintarkastustuomioistuimen raporttia instituutioiden rahankäytöstä. Minulla on kunnia laatia vastaraportti Euroopan parlamentin nimissä.

Iltapäivä kului budjetinvalvontavaliokunnassa, jossa tilintarkastustuomioistuimen jäsenet esittelivät toimintaansa. Vähän ihmeellinen kokous. Tuli vähän sellainen tunne, että mepit pantiin koulunpenkille. Tilintarkastajat kävivät läpi byrokraattisia kaavioita. Tylsää.

Illalla olin Economist-lehden ja CER-instituutin järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Pääpuhujin olivat komissaari Pascal Lamy ja Economistin Charlemagne-palstan kolumnisti Gideon Rachman. Aiheena: ”Hajoaako EU?”.

Kumpikaan ei uskonut unionin hajoavan, mutta molemmat ennustivat tuleville vuosille minikriisejä Turkin EU-jäsenyydestä perustuslain ratifiointiin.

Illan päätteeksi kävin vielä Brysselin kansallisseuran kokouksessa puhumassa EP-kauden haasteista. Paikalla oli paljon väkeä ja mepeistä lisäkseni Piitu, Eija-Riitta ja Ari. Hyvä keskustelu.

Huomenna jaetaan budjetinvalvontavaliokunnan mietinnöt. Sen jälkeen syksyn työohjelma on pitkälti valmis. Näyttää siltä, että pöydälläni on kokonaiset viisi raporttia. Savottaa riittää.

Comment

required