Onnea ei voi mitata, mutta on vaikea kuvitella miten tästä voisi enää onnellisemmaksi tulla. Poikamme Oliver Johan syntyi viime sunnuntaina kello 23.35. täällä Brysselissä. Syntymäpäivästä tuli ikimuistoinen: 04.04.04.! Oliver painaa 4,1 kg ja pituuttakin on 51 cm. Potra poika.

Synnytys meni hienosti. Suzanne oli fantastinen. Hän ei edes halunnut epiduraalia. Synnytyksessä toistamiseen mukana olleena pyysin itselleni epiduraalia, mutta eivät ne antaneet…

Vaikka sitä on kuinka mukana tukemassa, uskallan väittää, että mies ei ymmärrä miten vaativaa lapsen synnyttäminen on. Ei kaikkea voi tietenkään yleistää, mutta sen tiedän, että minä en sitä rääkkiä kestäisi. Luonto on antanut minulle liian matalan kipukynnyksen.

Oli uskomatonta jälleen kerran nähdä miten rauhallisesti Suzanne synnytti: rahoittava kylpy, rauhoittavaa musiikkia, rauhoittavaa hierontaa ja rauhoittavaa keskustelua, ja sitten 20 minuutin loppurutistus. Koko prosessi kesti 2 tuntia ja 35 minuuttia.

Kun Oliver nostettiin Suzannen vatsalle, ilomme oli sanoin kuvaamaton. Nauroimme ja itkimme yhtä aikaa. Lääkäri nauroi lähinnä minulle, koska juoksin ympäriinsä videokameran kanssa ja puhuin sekavia. Suzannekin taisi katsoa minua jossain vaiheessa siihen tyyliin, että rauhoitu nyt hyvä mies.

Oliver oli aluksi aavistuksen sininen, joten hänelle annettiin lisähappea. Myöhemmin hän muuttui punaiseksi ja sitten eilen vielä keltaiseksi, joten viime yön hän vietti lamppujen alla. Taitaa olla aika värikäs jätkä. Onneksi olimme käyneet läpi saman prosessin Emilien kanssa ja tiesimme, että siinä ei ole mitään dramaattista. Jos kaikki menee hyvin niin Oliver ja Suzanne pääsevät kotiin jo tänään.

Emilie on ottanut uuden perheenjäsenen hyvin, ainakin toistaiseksi. Asiaa auttoi, että kaikki isovanhemmat kävivät kylässä maanantaina. Muutos on hänen kannalta tietenkin hurja. Toistaiseksi, hän on halunnut pidellä Oliveria.

Olimme jutelleet Emilien kanssa pikkuveljen tulosta jo pitkään, joten yllätys se ei ollut. Kävimme myös yhdessä ostamassa lahjan Oliverille. Emilie sai myös lahjan Oliverilta ja oli siitä onnellinen. Huomenna hän on varmaan vielä enemmän innoissaan, kun meille tuodaan puutarhaan Lappset kiikkuporo.

Nyt lähdemme koko perheen kanssa kotiin viettämään pääsiäistä. Itse aion olla kaksi viikkoa isyyslomalla. Taidan aina välillä käydä päätteellä kurkkimassa, mutta muutoin ajattelin, että en aio laskeutua tältä pilvenhattaralta.

Pahoittelen, jos tässä päiväkirjassa ei muutamaan päivään näy sanaa ”EU”. Ajatukset ovat tällä hetkellä vähän muualla.

Comment

required