Tässä ammatissa saa kunnian puhua monessa erilaisessa tilaisuudessa. Tällä viikolla olen luennoinut EU-asioista Euroopan keskuspankissa Frankfurtissa, Amerikan EU-kauppakamarilla, Maastrichtilaisille korkeakouluopiskelijoille, Lapin yliopistolaisille, Sampo-pankkilaisille ja minijellonien liittohallitukselle.

Huomenna jatkuu esityksillä Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimistossa, Lärkanin lukiossa, työtehoseuralaisille Nurmijärvellä, liikematkayhdistysläisille ja Itä-Helsingin sekä Kallion Kokoomusnaisille.   

Täytyy myöntää, että nämä keskustelut ovat parhaita puolia tässä työssä. Nautin niistä. Tavoitteena on tuoda EU-asioita elävästi ja selkeästi esille, paikoin huumorilla höystettynä.

Minulta kysytään usein, kuinka ehdin valmistella kaikki tilaisuudet. Puhun aina ilman papereita ja powerpointtia. Kerron salaisuuden…

Päässäni on 5 erilaista ajan mittaan kehittynyttä luentorunkoa, jotka ovat vuosien kokemuksella jalostuneet ja joita muokkaan tilanteen mukaan.

Katson aiheen, laadin 3 pointin rungon ja esitän ne. Pyrin mahdollisimman järjestelmälliseen, ja siten selkeään, esitykseen. Hyvään luentoon kuuluu huumori ja konkreettiset esimerkit.

Ja totta kai on sellaisia tilaisuuksia, joissa aihe ei ole ennestään tuttu. Silloin rakkaat avustajani keräävät taustoja, joita pläräilen inspiraation toivossa.

Muuten en selviäisi huomisenkaan kaltaisista päivistä.

Comment

required