Perjantai ilta, siksi lyhyt merkintä. Tulin juuri Helsingissä, jossa olin tukemassa Lotta Backlundin kampanjaa. Tuomas Nurmelankin piti olla paikalla, mutta hänen koneensa oli myöhässä.

Lotta lähti kampanjatilaisuudesta ihan vaan Hartwall Areenaan esiintymään kymmennelle tuhannelle hengelle.

%video%

Tunnen Lotan ja Tuomaksen hyvin. Molemmat loistotyyppejä. Minulla on vähän sellainen hytinä, että Lotta tulee olemaan näiden vaalien yllättäjä. You heard it here first…

Tapasin myös tiedetoimittaja-kirjailija Risto Isomäen, jonka kirjaa Sarasvatin Hiekkaa olen aiemmin näillä sivuilla kehunut. Risto on yhdessä monen ympäristöjärjestön kanssa laatinut vetoomuksen suomalaisille mepeille. Vetoomus kuuluu näin:

”Valtamerten rannikoille rakennettujen ydinvoimaloiden jäähdytysjärjestelmien putket ja voimanlähteet olisi tärkeää suojata nykyistä paremmin erikokoisia tsunameja vastaan. Monet erilaiset luonnonilmiöt ovat synnyttäneet ja tulevat jatkossakin synnyttämään suuria tsunameja myös Pohjois-Atlantilla. Pahimmassa tapauksessa rannoille iskevä tsunami voisi aiheuttaa vakavia onnettomuuksia lukuisissa eri ydinvoimaloissa yhtä aikaa, ja surmata näin hyvin suuren määrän ihmisiä. Matalalle valtamerten rannoille ei saisi enää rakentaa uusia ydinvoimaloita. Toivomme, että ottaisitte asian esille omassa ryhmässänne Euroopan parlamentissa.”

Mielestäni vetoomus on hyvä ja aion nostaa sen esille omassa ryhmässäni ja jutella asiasta myös muiden meppien kanssa. Tässä ei ole kysymys siitä ollaanko ydinvoiman puolesta vai vastaan. Tässä on kyse ennältäehkäisevästä toimenpiteestä. En ole alan asiantuntija, mutta fiksulta kuullostaa.

Vetoomuksen voi käydä allekirjoittamassa osoitteessa www.hyokyaalto.org. Olen sen verran innokas meppi, että kävin allekirjoittamassa sen itsekin…Allekirjoitin siis vetoomuksen, joka on osoitettu osittain minulle.

Viikonloppuna ajattelin vähän pohtia kahden ensimmäisen blogiviikon kokemuksia.

PS. International Herald Tribunen pitkäaikainen kolumnisti Art Buchwald kuoli eilen. Hän oli yksi suosikki kolumnisteistani. Todellinen sanavirtuoosi, joka kirjoitti urallaan yli 8000 kolumnia ja 30 kirjaa. Huumori kukoisti aina. Myös tämänpäiväisessä kolumnissa, jonka hän halusi julkaista heti kuolemansa jälkeen.

Comment

required