Eletään ”keltaista viikkoa”, eli eräänlaista lomaviikkoa. Käytän tilaisuutta hyväkseni ja yritän viettää mahdollisimman paljon aikaa Emilien ja Oliverin kanssa. Suzannella ei ole vapaata tällä viikolla.

Eilen oli vapaapäivä parhaimmillaan. Pari Emilien kaveria, Emilie Dohem ja Apoline, tulivat kylään. Vauhti ja meteli olivat sen mukaisia. Tilannetta ei rauhoittanut se, että Oliverilla oli vatsatauti. Pakenin iltapäivällä töihin ”rentoutumaan”…Jätinkö lapset yksin? En. Au pairimme Darja riensi jälleen kerran apuun.

Olin sopinut Juha Roinisen kanssa kuvauksista eräässä englanninkielisessä lehdessä alkavaa kolumniani varten. Kuvaukset kestivät lähes kaksi tuntia, kauemmin kuin ensimmäisen kolumnin kirjoittaminen. Juttu tulee ulos kuun lopulla. Kyseessä on vähän rennompi kolumni, jossa on tarkoitus tarkastella eurooppalaisuutta suomalaisten näkökulmasta.

Lähetin tämän myös tämän viikon Apu-kolumnin eteenpäin sunnuntai-iltana. Se käsittelee EU:n rahoitusta. Aina seksikäs aihe. Yritän viestittää, että EU ei paljoa maksa ja, että rahoituskeskustelu nähdään Suomessa liian mustavalkoisena. Sitäpaitsi rahoituksen painopisteitä pitäisi muuttaa pois suorista tuista innovaation ja tutkimuksen rahoittamiseen.

Muuten viikko on ollut rauhallinen. Olen vastaillut sähköposteihin ja yrittänyt vähän lueskella – sen minkä lastenhoidon ohella ehtii…eli en paljoakaan.

Torstaina lähden Suomeen, ja perjantaina on vuorossa meppikiertue Pirkanmaalla. Juho Romakkaniemi ja Pirkanmaan Kokoomus ovat laatineet erinomaisen ohjelman.

Apu-lehden ”naisten sauna”-palstaa lainatakseni: ”päätimme avata” Ari ja Rita Vatasen tilan punaviinipullon nimeltä Domaines des Tailles. Naistoimikunnasta poiketen pulloja avattiin vain yksi ja sen hintakin on kohtuullinen, selvästi alle 10 euroa. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Maku täyteläinen. Voimme suositella.

Comment

required