26 päivää vaaleihin ja 15 ennakkoäänestykseen. Tunnelma tiivistyy. Takana on ehkä yksi parhaista kampanjapäivistä. Tänään oli vuorossa Lappeenranta. Petteri Laaksonen, Jan Edelmann, Kullervo Lehtonen, Maria Taitokari ja Marjut Hannelin olivat rakentaneet huikean ohjelman. Aloitimme Riitta Uosukaisen kanssa Lappeenrannan torilla. Sää oli kylmä, mutta vastaanotto oli enemmän kuin lämmin. Riitta oli jälleen kerran valloittava.

Torin jälkeen meillä oli mediatapaaminen, eli kaksi lehtihaastattelua. Sen jälkeen pidin lounaspuheen paikallisen kauppakamarin tilaisuudessa. Kaikkialla Riitta esitteli minut niin kauniisti, että aivan punastutti. Onko Riittaa innokkaampaa tukijaa olemassa? Tuskin.

Kauppakamarista kiiruhdimme yliopistolle ja sieltä edelleen senioritilaisuuteen Upseerikerholle. Puheteemat vaihtelivat kilpailukyvystä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Yleisökysymykset olivat jälleen kerran erinomaisia. En ymmärrä miksi koko ajan manataan, että EU-asiat eivät kiinnosta ihmisiä. Kampanjakokemukseni ovat osoittaneet, että tämä ei todellakaan pidä paikkansa.

Illalla ajoimme Lappeenrannasta Imatran kautta Rautjärvelle, jossa yövymme Petterin ja Tarjan luona. Heillä on mahtava hirsitalo keskellä metsää. Täällä on vapauttavan rauhallista. Kävimme äsken saunassa ja huomenna aamulla taidan lähteä lenkille ennen Imatran vauhdikasta kampanjapäivää.

Huomenna illalla lennän Lappeenrannasta Helsingin kautta Brysseliin perheen luo. Torstaina tulemme koko perheen kanssa Suomeen.

Comment

required