Terveisiä Dublinista. Lensimme tänne aamulla Päivi Luostarisen, Tanja Jääskeläisen ja Juha Kirstilän kanssa. Tavoitteena keskustella Lissabonin sopimuksesta.

Osallistuin kolmeen tilaisuuteen ja annoin haastatteluja paikalliselle medialle.

Vas. puhujana on professori Daniel C. Thomas (UCD), ulkoministeri Micheál Martin ja professori Bridget Laffan (UCD)

Ensimmäinen tilaisuus pidettiin UCD:n (University College Dublin) johdolla. Emäntänä toimi ystäni professori Brigid Laffan. Olin Brigidin oppilas Bryggessä. Myöhemmin opetimme siellä yhdessä ja kirjoitimme yhdessä luvun yhteen kirjaankin.

Tilaisuuteen osallistui myös Irlannin ulkoministeri Micheál Martin. Aiheeksi oli annettu ”What is Europe for?”. Perusteesit pöytään: rauha, vakaus, vauraus ja turvallisuus.

Micheál Martin

Tilaisuuden jälkeen meillä oli Micheálin kanssa työlounas. Keskustelimme Lissabonin sopimuksesta ja Suomessa järjestettävästä Etyj-kokouksesta.

Erinäisten haastattelujen jälkeen olin Irlannin parlamentissa kuultavana Lissabonin sopimuksesta. Vertailin maidemme yhtäläisyyksiä ja kokemuksia EU:ssa.

Kaikenkaikkiaan hieno päivä ja toivon, että se vei Irlannin EU-keskustelua hitusen verran eteenpäin.

Lennämme Lontooseen vielä illalla. Huomenna aamulla tapaan David Milibandin. Ohjelmassa on muitakin mielenkiintoisia tilaisuuksia, kuten esimerkiksi Centre for European Reformin (CER) panelikeskustelu, tapaaminen William Haguen kanssa (konservatiivipuolueen ”varjoulkoministeri”), luento LSE:ssä ja illallinen lontoolaisten vaikuttajien kanssa.

Pistän LSE-puheen nettiin huomenna iltapäivällä. Odotan innolla kommentteja. En vähintään siksi, että työstin puhetta kauan ja tarmolla.

Comment

required