Noteerasin, että lentokoneiden miehistö arvostelee lentoasemien uusia turvatarkastuksia. Matti Allonen Suomen Liikennelentäjäliitosta luonnehtii pikkutarkkoja määräyksiä pelkäksi silmänlumeeksi.

Täytyy myöntää, että viikottaisena lentomatkustajana olen Allosen kanssa täysin samaa mieltä. En ole tietenkään mikään turva-asiantuntija, mutta kyllä nykyiset turvatarkastukset tuntuvat vähän ylimitoteituilta.

Nesteet korkeintaan 100 ml litran purkkeihin ja kaikki läpinäkyviin muovipusseihin. Turvatarkastuksen jälkeen saa sitten vapaasti ostaa mitä nesteitä tahansa.

Tämä sääntö astui voimaan ensin Britanniassa, viime elokuussa. Viranomaisten mukaan joku oli rakentanut nestepommin.

Älämölön seurauksen ministerineuvosto (ei siis Euroopan parlamentti) päätti soveltaa nestesääntöä kaikkialla Euroopassa. Myönnän, että lentoturvallisuus on tärkeä asia, mutta mennäänköhän tässä nyt vähän liian pitkälle?

Ja sitten aivan toinen juttu. Meillä ei ole kotona saunaa. Olen jo kauan mankunut sellaista. Luulen nyt taivutelleeni koko perheen kannalleni. Kellariin rakennetaan sauna.

Lasten torkkuessa surffasin tänään netissä suomalaisilla saunasivuilla katsomassa erilaisia malleja. Kävin muun muassa www.laatulaude.com, www.lamellwood.com, www.lumilaude.fi, www.pakkanen.fi, www.saunatec.fi, www.sunsauna.fi, www.harvia.fi ja www.saunasydan.fi sivuistoilla. Hyvältä näyttää.

Olisiko kellään vielä muita ehdotuksia? Olisi myös kiva löytää sellainen sivusto, jossa ehdotetaan kokonaisuuksia, eli kaikkea lasten kylpyammeista kaakeleihin. Kaikki ehdotukset otetaan kiitollisena vastaan. Ei tätä saunattomuutta enää kauaa kestä.

Comment

required