Laskeuduimme iltapäivällä Dominikaanisesta Tasavallasta takaisin tänne Brysseliin. Lento oli 12 tuntia myöhässä. Tällä kertaa ei voi kuitenkaan valittaa. Saimme lisäpäivän poolin äärellä.

Oli kyllä mahtava loma! Perheaika on parasta aikaa. Siihen kun vielä lisää kunnon kuntoilun niin taas ollaan valmiina taistoon.

Taisteluhenkeä taidankin tarvita tällä viikolla. Pehmeästä laskusta ei voi ainakaan puhua. Huomisten ryhmäkokousten jälkeen lennän huomenna illalla Helsingin kautta Kemiin.

Torstaina ja perjantaina onkin sitten vuorossa vauhdikkaat meppikiertuepäivät Kemissä, Torniossa, Ounasvaaralla ja Rovaniemellä. Odotan niitä innolla.

Tuossa joulun tienoilla marmatin vähän lentojen myöhästymisestä. Otimme vähän tiimin kanssa selvää mitä oikeuksia meillä matkustajilla on. Seuraavassa yhteenveto.

Oikeuksia säätelee EU-asetus 261/2004

Asetus koskeen kaikkia EU-lentoja, EU:sta lähteviä lentoja ja EU:n ulkopuolelta tulevia lentoja mutta jälkimmäisessä tapauksessa vain jos kyseessä on EU:iin rekisteröity lentoyhtiö.

Asetus säätelee kolmea eri tilannetta:

1) lentoyhtiö ei päästä matkustajaa nousemaan koneeseen (denied boarding)

2) Lennon peruuttaminen (cancellation)

3) Lennon myöhästyminen (delay)

Kahden ensimmäisen kohdalla lentomatkustaja on oikeutettu korvaukseen.

Lennon myöhästyessä matkustaja voi saada korvauksen matkalipustaan ainoastaan jos lento on myöhässä yli viisi tuntia ja matkustaja päättää olla käyttämättä myöhästynyttä lentoa. Muussa tapauksessa sekä lyhyempien myöhästymisien sattuessa matkustajalle on tarjottava ruokailu-, majoitus- ja yhteydenpitopalveluja riippuen lentomatkan etäisyydestä ja kestosta.

Eli taitavat jäädä meikäläisen korvaukset SN Brussels Airlinesiltä saamatta. No, kestetään tällä kertaa.

Tässä on linkki asetukseen:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/oj/2004/l_046/l_04620040217en00010007.pdf

Comment

required