Lensin tänään Helsinkiin Emilien kanssa. Matkustaminen kolme ja puolivuotiaan kanssa ei ole aina rentouttavaa. Tällä kertaa oli kuitenkin helpompaa kuin edellisellä kerralla. Silloin meidän vieressä istui kaveri, joka oli umpihumalassa. Hän rupesi örisemään jotain ryhmäkanteesta. Kun yrittää viihdyttää lasta lentomatkalla, niin ryhmäkanne ei ole päällimmäisenä mielessä.

Tänään meitä molempia jännitti ainakin vähän. Emilietä jännitti lento, minua huominen kirjan julkistamistilaisuus. Ennen lentoa Finnairin Brysselin päällikkö Pekka Airaksinen kävi luovuttamassa Finnairin kultakortin. Osoitus siitä, että matkustan liikaa…

Tänään meillä oli perinteinen ryhmäkokous. Ne ovat siinä mielessä vähän tylsiä, että kunnon keskustelua syntyy harvemmin. Ryhmässämmehän on 268 jäsentä ja kannat on useimmiten sumplittu etukäteen.

Lounastin ahvenanmaalaisen valtuuskunnan kanssa. Juttelimme Ahvenanmaan asioista, kalastuksesta ja Itämerestä. Olivat innoissaan Itämeri-strategiastamme. Korostin, että sitä ei pidä nähdä pohjoisen ulottuvuuden kilpailijana.

Suomessa EU-keskustelu käy vilkkaana. Pääministeri Vanhanen ja presidentti Halonen pitivät eilen EU-aiheiset puheet. Otan niihin kantaa huomenna lehdistötilaisuudessa.

Comment

required