Lentokoneessa matkalla Helsingistä Brysseliin. Tästä on muodostumassa aikamoinen reissuviikko: Helsinki-Tallinna-Bryssel-Helsinki-Bryssel-Helsinki-Kuopio-Bryssel.

Onneksi tämä viikko on enemmän poikkeus kuin sääntö. Ei tällaista rumbaa kauan jaksaisi. Nyt sattui vain olemaan sellaisia tilaisuuksia, joita ei voinut jättää väliin.

Niin ”pervolta” kuin se kuulostaakin niin nautin siitä, että kirjoitan blogia pitkästä aikaa lentokoneesta. Olen siirtynyt takaisin tuttuun ja turvalliseen ”kommariin”.

Tänään kävin Helsingissä puhumassa Talous Summitissa Finlandia-talolla. Aiheena EU:n laajentuminen. Perusteesit pöytään:

1. Laajentuminen on EU-historain onnistunein politiikka.

2. Syventäminen ja laajentaminen menevät aina käsi kädessä.

3. EU:n rajoja ei voi määritellä – ne määrittyvät paremmin päässä kuin kartalla.

Keskustelu oli sen verran vilkasta, että taisimme ylittää puheelle varatun ajan.

Puheenvuoron jälkeen kävin Nelosen uutisten haastattelussa. Aiheena vodka.

Joku saksalainen meppi oli väittänyt jossain haastattelussa, että suomalaisten linja ”vodka-sodassa” on epärealistinen. Tykitin takaisin.

Kyllä me kuuden maan vodka-vyöhykkeessä – tuotamme ja kulutamme 70 prosenttia EU-alueen vodkasta – tiedämme mistä oikeata vodkaa tehdään, nimittäin perunasta tai viljasta.

Peräänkuulutin jälleen tasavertaista kohtelua. Jos muilla väkevillä alkoholijuomilla on tarkat raaka-ainemääritelmät (esimerkiksi grappa, gini ja viski) niin silloin myös vodkalla.

Comment

required